Liga Florilor ia startul cu mai mult de o lună și jumătate întârziere

Noul sezon în Liga Florilor începe miercuri, la Ploiești, cu primele trei jocuri din prima etapă. Rapid și Slatina deschid „balul”, iar după-amiază intră în scenă și prima mare favorită, CSM București, care va înfrunta Gloria Buzău. Campionatul la feminin începe cu o întârziere mai mare de o lună și jumătate.

În Liga Zimbrilor s-au disputat deja nouă etape din cele 30 programate în sezonul regulat, ceea ce înseamnă exact 30% din jocuri. La fel de adevărat, nu mai puțin de 15 partide au fost deja omologate la „masa verde” din motive de Covid-19. CSM Bacău, CSM Focșani și CSM Botoșani au pierdut între 4 și 6 partide cu scorul de 10-0. Dinamo București este lider cu 27 de puncte, fiind urmată de Constanța cu 24 de puncte.

Și la feminin acest subiect este actual. HC Zalău și Crișul Chișineu-Criș au fost nevoie să declare „forfait” după ce au avut mai multe cazuri de Covid-19 în această perioadă. La Zalău, antrenorul Gheorghe Tadici a avut chiar nevoie de spitalizare, în timp ce alte 10 jucătoare au fost testate pozitiv. Crișul-Chișineu Criș, echipă care ar fi trebuit să se bucure de primul meci în Liga Florilor, a avut la rândul ei cinci handbaliste cu teste pozitive, astfel că a decis să nu facă deplasarea.

Campionatul începe cu CSM București și SCM Rm. Vâlcea mari favorite. Dar în condițiile în care Covid-19 lovește necruțător, lucrurile se pot schimba mult mai spectaculos decât într-un an competițional normal.