Lekic, Cvijic și Liscevic, în lotul Serbiei pentru Mondiale

Serbia va pleca la Campionatul Mondial din Japonia cu un lot format din 19 jucătoare. Vedetele Andrea Lekic, Dragana Cvijic (ambele CSM București) și Kristina Liscevic (SCM Rm. Vâlcea) fac parte din echipă.

Alte două jucătoare care activează în Liga Națională au fost incluse de Ljubomir Obradovic în lot, este vorba despre Zeljka Nikolic (SCM Craiova) și Jelena Trifunovic (SCM Rm. Vâlcea). Selecționerul Serbiei a convocat nu mai puțin de 10 jucătoare pentru linia de 9 metri.

Lotul Serbiei:

  • Portari: Jovana Risovic, Kristina Graovac, Katarina Tomasevic
  • Linia de 9 metri: Jovana Stoiljkovic, Marija Obradovic, Jelena Trifunovic, Andrea Lekic, Jovana Jovovic, Kristina Liscevic, Aleksandara Vukajlovic, Jelena Lavko, Dijana Stevin, Anđela Janjusevic.
  • Extreme: Sanja Radosavljevic, Dijana Radojevic, Zeljka Nikolic, Ana Kojic
  • Pivoți: Sladjana Pop-Lazic, Dragana Cvijic

Lipsește din echipă Katarina Krpez, golgheterul de la Euro 2018, care va deveni mamă. Serbia va juca în Grupa A la Campionatul Mondial, cu Norvegia, Olanda, Slovenia, Angola și Cuba.

Echipa se va aduna duminică, în Belgrad, iar două zile mai târziu va pleca în Asia, pentru început în Coreea de Sud, unde va participa la un turneu amical alături de țara gazdă, Rusia și Ungaria (22-25 noiembrie). Campionatul Mondial va debuta pe 30 noiembrie.