Într-o poveste care ar fi trebuit apreciată, Federația a creat un adevărat mister și s-a comportat ca un SRL

Federația Române de Handbal a luat azi prin suprindere pe toată lumea, atât fanii, dar și cluburile! După ce ieri a transmis toate meciurile din Liga Zimbrilor (etapa 1) la liber pe pagina oficială de Facebook și pe Youtube (exceptând cele două partide televizate de TVR), de azi toate întâlnirile au început să fie transmise pe platforma tv.frh.ro, în regim pay-per-view.

Meciurile care nu sunt transmise la TV din etapele 2 și 3 ale Ligii Zimbrilor vor putea fi urmărite în direct pe FRH TV în sistem pay-per-view. Primul meci disponibil pe platformă este cel dintre CSM Bacău și AHC Dunărea Călărași”, a anunțat doar cu câteva minute înainte de startul jocului menționat. Pentru fiecare meci s-a fixat un preț de 5 lei. Cine a vrut să urmărească toate jocurile, a fost nevoit să plătească 30 de lei. Aproape cât un abonament la Netflix pentru o lună.

Ca idee generală, de a fi transmise toate jocurile chiar și în regim pay-per-view, nu este deloc rău, din contră, merită apreciat efortul. Dar decizia federației a stârnit reacții diverse, pentru că a creat un adevărat mister din toată acestă poveste, deși nu era cazul. Din contră, trebuia promovată o astfel de idee. Federația nu a făcut nicio informare publică despre această intenție, decât cu vreo 10 minute înainte de partida Călărași – Bacău, nu a existat nicio discuție în acest sens nici în Consiliul de Administrație de luni. Iar cluburile, cu nervii întinși la maxim în această perioadă, au avut la rândul lor aceeași surpriză. Pe bună dreptate s-au întrebat azi conducătorii de cluburi: „Ce sumă le va reveni cluburilor din încasări?”. Am putea risca noi un pronostic: 0!

Deocamdată, prin tot ce a făcut federația cu această poveste, nu a arată altceva decât că să se comportă ca un SRL.