Încă două lovituri pentru națională înainte de Mondiale!

Naționala României a plecat spre Campionatul Mondial din Japonia (30 noiembrie – 15 decembrie) fără patru jucătoare de la Corona Brașov. Eliza Buceschi și Daria Bucur au rămas și ele acasă, în urma scandalului de la Brașov.

După Bianca Bazaliu și Cristina Laslo, staff-ul tehnic și Federația Română de Handbal au decis ca alte două handbaliste de la Corona, Eliza Buceschi și Daria Bucur, să rămână acasă.

România n-ar fi riscat anularea rezultatelor sau suspendarea din competiții cu Buceschi și Bucur în teren, dar în acest caz ar fi avut de suferit jucătoarele. Dacă se va dovedi că gruparea brașoveană a încălcat regulamentul WADA prin faptul că și-a dus handbalistele la acea terapie cu laser intravenos, iar fetele fiind suspecte ar juca la Mondiale, atunci ar risca o suspendare mai mare din activitate.

În aceste condiții, Elena Dache a fost convocată în regim de urgență, iar România a plecat la Mondiale cu 17 jucătoare.

Astăzi plecăm în Japonia, iar peste 10 zile debutăm la Campionatul Mondial împotriva Spaniei. Suntem alături de fetele care au rămas acasă și sperăm ca această situație să se rezolve cât mai repede. Știm că ne vor transmite toată energia lor. Hai România!”, a fost mesajul Cristinei Neagu înaintea plecării la Campionatul Mondial

După debutul din 30 noiembrie cu Spania, naționala va evolua cu Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).

Lotul pentru Campionatul Mondial

  • Portari: Diana Ciucă (Vâlcea), Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (Vâlcea)
  • Extreme stânga: Cristina Florica (Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)
  • Centri: Elena Dache (Dunărea Brăila), Laura Pristaviță (Gloria Bistrița), Mădălina Zamfirescu (Vâlcea)
  • Inter dreapta: Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
  • Extreme dreapta: Aneta Udrișitioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
  • Pivoți: Raluca Băcăoanu (Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București)