IHF i-a dat Cezarului ce este al Cezarului!

România a avut zi de pauză azi la Campionatul Mondial, dar a fost totuși în centrul atenției în întreaga lume a handbalului, prin Cristina Neagu, care a primit trofeul pentru cea mai bună handbalistă în 2018.

Căpitanul naționalei a fost premiată în pauza meciului Japonia – DR Congo (scor 28-16), undeva spre ora 19:00 în Kumamoto. Președintele IHF, Dr. Hassan Moustafa, i-a înmânat Cristinei Neagu un trofeul absolut superb, echivalentul Balonului de Aur de la fotbal. Pentru prima dată, forul internațional a decis să acorde și un bonus financiar cel mai bun handbalist al lumii. Neagu a primit un cec în valoare de 10.000 de euro, care vine oarecum ca o răsplată după tot necazul pe care a trebuit să-l îndure în urma accidentării de la Euro 2018. După acel meci teribil cu Ungaria, Cristina a stat pe margine aproximativ 11 luni.

Astăzi am primit trofeul pentru cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2018. Sunt mândră şi foarte bucuroasă. Mulţumesc colegelor şi antrenorilor, dar mai ales oamenilor care cred mereu în mine”, a fost mesajul Cristinei Neagu după ce a primit trofeul.

Cristina Neagu a ajuns la patru trofee MVP în handbalul feminin (2010, 2015, 2016, 2018), fiind de departe cea mai galonată jucătoare la acest capitol. La masculin, Nikola Karabatic și Mikkel Hansen au cele mai multe trofee MVP, trei la număr.

Din punct de vedere sportiv, Cristina Neagu este într-o creștere de formă evidentă. Ea a marcat 13 goluri cu Senegal în jocul doi de la Campionatul Mondial și este pe locul 2 în topul celor mai bune marcatoare după trei zile de întreceri.

România va evolua miercuri cu Kazakhstan (ora 12:00) la Campionatul Mondial.