Huțupan: „Fetele vor uita și ce au mâncat înainte de meci”

Luminița Huțupan-Dinu, cel mai bun portar la Campionatul Mondial din 2005 și triplă câștigătoare a Ligii Campionilor, consideră că Franța și Rusia sunt principalele favorite la câștigarea Campionatului Mondial din Japonia.

„Eu m-aș baza pe Rusia. Și pe Franța. Din ce știu eu că au acum la dispoziție, Franța și Rusia sunt primele două favorite. Depinde cum va fi și norocul fiecăruia, ce zi vor prinde, cum se simte fiecare”, a declarat fostul mare portar al României într-un interviu pentru Pariurix.com.

Luminița Huțupan-Dinu crede în tăria echipei României, de a depăși scandalul de dopaj de la Brașov, care a afectat și naționala: „Eu cred că fetele au maturitatea necesară să treacă peste un asemenea moment. Multe au deja experiența turneelor finale în picioare. Știu ce înseamnă un astfel de control antidoping, dar cred că la ora jocului vor uita tot ce s-a întâmplat, vor uita chiar și ce au mâncat înainte de meci și se vor focusa pe ce au de făcut. Nu cred că vreo fată care intră pe teren se va gândi la ce s-a întâmplat la Brașov. Eu cât am jucat, mă debarasam și de problemele familiale pe care le aveam acasă, crede-mă! 60 de minute eram concentrată doar asupra jocului, asupra adversarului. Cred că și ele vor face același lucru, pentru că, dacă stau și se gândesc, s-au dus degeaba”.

Vorbind despre portarii României Denisa Dedu și Yulia Dumanska, vicecampioana mondială din 2005 a apreciat: „Sunt doi portari valoroși, de viitor. Dar au mult mai mult de muncit, pentru că un portar atinge maturitatea după 26-27 de ani. Atunci devine MARE. Așa, putem vorbi și despre Ciucă (n.r. – al treilea portar din echipă, în vârstă de 19 ani), îmi place de ea, dar dacă nu are mai multe minute jucate… Este un portar tânăr, de mare viitor. Dar un portar devine de mare valoare și va câștiga și premii individuale după 25-26 de ani, asta este părerea mea. Gândește-te că eu am devenit după 29 de ani. Până la 27, jucam în curtea școlii, mă chinuiam la Fibrex Săvinești să evităm retrogradarea. Până atunci, te menții și crești”.

Întregul INTERVIU cu Liminița Huțupan-Dinu poate fi citit AICI:

România debutează sâmbătă la Campionatul Mondial, cu Spania, într-un joc care va începe la ora 11:00.