Humet, Milosevic și Florea au întors meciul Constanța – Steaua

Handbalul în România este dominat în aceste zile de participarea naționalei feminine la Campionatul Mondial din Japonia, dar și de cazul de dopaj. În Liga Națională masculină se joacă, de asemenea, la foc continuu, iar la mijlocul acestei săptămâni avem ultima etapă a turului. Runda a fost deschisă miercuri seara cu partida HC Dobrogea Sud Constanța – Steaua (31-31), poate una dintre cele mai frumoase jocuri ale primei jumătăți de campionat.

Revenită în play-off după startul slab de sezon, Constanța a avut jocul în mână și a condus cu cinci goluri în minutul 49, scor 27-22. Ba chiar a avut 31-28 pe final, dar Steaua a revenit miraculos în ultimele secvențe cu ajutorul interilor Krsto Milosevic, Javier Humet și a extremei stânga Gabriel Florea, care a egalat în ultima secundă dintr-o aruncare de la 7 metri. De la acel 27-22 în minutul 49, cei trei handbaliști ai Stelei au marcat nu mai puțin de 8 goluri, cei doi interi câte trei, iar extrema două.

„Am controlat tot meciul. Meritam o victorie, dar s-a terminat egal. Ne-am desprins, am condus și cu 5 goluri și am crezut că meciul e aproape gata. Dacă reușeam să marcăm la faza cu Nikolic, probabil că meciul era terminat. Felicit cele două echipe, a fost un spectacol frumos. Asta este frumusețea sportului, ne mulțumim și cu acest punct. Mergem înainte pentru că ne așteaptă, peste 4 zile, un meci foarte greu la Făgăraș, în cupă, și apoi urmează primul meci din returul campionatului, acasă cu Minaur. Rămânem pe linia rezultatelor pozitive, moralul nostru este bun”, a declarat Rudi Stănescu, președintele Constanței, conform site-ului oficial al clubului.

„Am venit să câștigăm, dar faptul că am revenit de la -5 mă face să-i felicit pe băieții noștri că au luptat până la capăt. Au făcut ca șansa să fie din nou de partea noastră pentru că sunt buni. A fost un meci pentru locul 4. Păstrăm o victorie distanță față de Constanța și asta ne oferă moral. Dar Constanța a arătat că poate juca foarte bine, are potențial și jucători valoroși. Au tot ce le trebuie pentru a se bate sus în acest campionat. Obiectivul nostru este campionatul și vom încerca să ne adaptăm, pentru că Dinamo este favorită certă la titlu”, a susținut și Sandu Iacob, antrenorul Stelei.

La Constanța, principalii marcatori au fost Nistor – 7 goluri, Nikolic – 5, Malinovic – 4. Nu putem să nu-l remarcăm și pe portarul Hendawy – 3 goluri. La Steaua, au dus „greul” Humet – 7, Florea – 6, Mihalcea – 5, Milosevic – 5

În urma acestui rezultat, Steaua a terminat în fața Constanței la finalul turului, cu un avas de trei puncte.

Sursa: hcdobrogeasud.ro