Houette: „Nu suntem încă în Final Four, dar experimentul din 2018 ne permite să fim într-o postură mai bună azi”

CSM București se află deja în Franța, pentru partida retur cu Metz din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. „Repriza” a doua a confruntării va începe sâmbătă, de la ora 21:00, de la scorul de 31-26 pentru reprezentanta gazdelor.

Dacă în 2018, campioana României s-a calificat cu 54-48 la sfârșitul celor două manșe, acum Metz este mare favorită să acceadă în premieră în Final Four.

Experiența de anul trecut este încă vie în memoria extremei Manon Houette, dar și aceasta a contribuit la un plus de motivație pentru sezonul actual.

Într-un interviu acordat pentru Republicain Lorrain, Manon Houette a mărturisit că experiența trăită anul trecut la București (scor 34-21 pentru CSM, tot în manșa tur) a fost cea mai tristă din întreaga carieră.

A fost greu să trăiești așa ceva. Dar la sfârșitul celui de-al doilea joc (n.r. 27-20 pentru Metz în retur) m-am dus să-l văd pe Thierry (n.r. Weizman – președintele clubului) și i-am spus: anul viitor este al nostru. Nu suntem încă în Final Four, dar cred că experimentul de anul trecut ne permite să fim într-o postură mai bună azi”.

În principiu, cele două cluburi vor miza pe aceleași echipe și la partida retur.