Handbal de pe malul Săsarului până la cel al Tamisei. Ep. 3. „Așa e prin federație, se mută porțile în timpul jocului”

de Radu Miclăuș

Așa cum anticipam ieri, chiar daca sub formă de presupunere, CA al FRH a fost convocat cu scopul de a elimina articolul 14.4 din Regulamentul de organizare a competițiilor. Bineînțeles, mașina de vot al lui Dedu a funcționat ca de obicei și articolul a fost eliminat, așa că unele cluburi de la juniori pot să-și continue nestingherite parcursul „glorios” în campionat pe munca altora.

Specificasem că a existat o adresă către FRH, prin care se solicita respectarea regulii 14.4. Din păcate, cei care au trimis-o, au făcut o mare greșeală, care le-a fost fatală. Prin acea adresă, Dedu a fost înștiințat înainte de începerea turneului despre intenția de a cere respectarea regulamentului. Și ce și-a spus el: Convoc CA-ul, așa peste noapte, fără sa public nicăieri si votăm eliminarea regulii. Zis și făcut. CA convocat, articol eliminat, ca așa e prin federația lui Dedu, se mută porțile în timpul jocului.

Dacă se făcea o contestație în timpul turneului sau la sfârșitul acestuia, alta ar fi fost situația probabil, pentru că sunt sigur că nu ar fi existat nici o ședință de CA. Asta ca asta, dar ce ne facem cu meciurile de la junioare I, care s-au disputat săptămâna trecută și același articol 14.4 a fost încălcat fără rușine? Aplicăm decizia de ieri a CA-ului retroactiv, ceea ce ar fi o nouă ilegalitate, sau scoatem din competiție echipele care s-au calificat fraudulos? Întrebările rămân deocamdată fără răspuns, iar președintele se comportă ca și cum federație este în proprietatea lui.

Mai jos vă prezint decizia CA:

Având în vedere următoarele argumente ale Departamentului tehnic al F.R.H.:

Contextul actual generat de pandemia COVID-19 care a condus la întreruperea participării la antrenamente și competiții pentru sectorul juvenil, pe o perioadă extrem de lungă (aprox. 10 luni)

De la reluarea competițiilor interne de juniori, conform ordinului comun M.T.S./M.S. în vigoare, acestea s-au desfășurat sub formă de turnee planificate la o distanță de 3-4 săptămâni pentru aceeași categorie competițională

Articolul 14.4. a fost introdus în R.O.D.C.N.H. înaintea declanșării situației pandemice la nivel mondial, cu scopul de a nu suprasolicita jucătorii din C.N.E-uri și C.N.O.P.J.-uri care participă atât în C.N. de Divizia A, cât și pentru echipele de proveniență de juniori,

S-a solicitat membrilor Consiliului de Administrație aprobarea eliminării Art. 14.4. din R.O.D.C.N.H.: ”Sportivii care participă cu echipele C.N.E.-urilor și C.N.O.P.J.-urilor în Divizia A, pot disputa un număr de maxim 40% din totalul meciurilor din sezonul regulat al echipei de proveniență”

Cu 13 voturi „pentru” și 3 voturi „împotrivă” (Sâsâeac, Bocan, Evi) se aprobă”.