Gyor și Rostov Don joacă finala din acest an în Liga Campionilor. Cinci idei după semifinalele din Final Four

Gyor – Rostov Don este finala din acest an a Ligii Campionilor. Reprezentanta Ungariei a trecut la pas de Vipers Kristiansand cu 31-22, în timp ce campioana Rusiei a câștigat în fața echipei Metz cu 27-25.

Cinci idei după cele două semifinale:

Crina Pintea (Gyor) este prima jucătoare din România care activează la o echipă din străinătate și are șansa de a câștiga Liga Campionilor, după Cristina Neagu în 2015, când a obținut trofeul cu Buducnost. Pivotul român a marcat un gol în semifinala de sâmbătă.

Ambrosio Martin (Rostov Don), deja fostul selecționer al României, va avea un meci cu totul special în finala de duminică. El va fi nevoit să înfrunte echipa cu care a câștigat de patru ori Liga Campionilor în ultimii 6 ani.

Linn Jorum Sulland (Vipers) are nevoie de două goluri în finala mică  pentru a câștiga titlul de golgheter. Să preia practic ștafeta de la Cristina Neagu. Norvegianca este la un gol distanță de Jovanka Radicevic și Noemi Hafra.

Vipers Kristiansand și Metz Handball sunt cele două echipe care au provocat cele mai mari dezamăgiri echipei CSM București în acest sezon. Ambele au fost eliminate în semifinale. Campioana Norvegiei a câștigat în prima fază la București cu 31-26 și a luat încă de atunci o opțiune decisivă pentru locul 2 în Main Round, implicit și culoar favorabil spre Final Four. Metz a eliminat campioana României în sferturile de finală cu dublă victorie.

Gyor este fără discuție modelul de succes al handbalului feminin în ultimul deceniu. Campioana en-titre s-a calificat în a șaptea finală din ultimii 8 ani. A ratat ultimul act doar în 2015, când trofeul a fost disputat de Buducnost și Larvik.