Gyor a anunțat primul mare transfer după Mondial

Laura Glauser, portarul naționalei Franței, va juca din vara anului viitor la Gyor, a anunțat campioana Europei. Este și primul mare transfer anunțat de cluburile din Europa după terminarea Campionatului Mondial de la Kumamoto. Handbalista în vârstă de 26 de ani nu a jucat în Japonia din cauza unei accidentări.

Glauser a semnat un contract pe sezoane și va face echipă la nivelul porții cu Amandine Leynaud și Eva Kiss.

Kari Aalvik Grimsbö își va încheia cariera la sfârșitul acestui sezon. Am început astfel negocierile privind înlocuirea ei din timp. Astfel, din sezonul 2020/21, timp de 3 sezoane, jucătoarea noastră va fi Laura Glauser, care vine la noi de la Metz. Este o jucătoare tânără, agilă, dar cu experiență”, a declarat Csaba Bartha, președintele clubului din Gyor.

Reprezentanta Ungariei va avea, așadar, patru jucătoare din naționala Franței, începând din vara anului 2020. Nze Minko, Leynaud și Edwige fac deja parte din lotul echipei.

Sunt foarte încântată să pot să mă alătur echipei Gyor. Probabil că fiecare handbalist vrea să ajungă la Gyor, cel mai bun club din lume, și mă bucur că mi-a fost dat acest lucru. Am avut o perioadă foarte bună la Metz, dar simt că a venit momentul să fac un pas înainte în carieră”, a spus Laura Glauser.

Metz a găsit deja o soluție pentru înlocuirea portarului francez, este vorba despre Hatou Sako, componentă a naționalei Senegal.

În aceste zile s-a mai anunțat transferul extremei Laura Flippes la Paris 92, azi jucătoare tot la Metz.