Gloria Buzău a blocat SCM Rm. Vâlcea! Clasamentul la vârf s-a strâns

Diferența dintre SCM Rm. Vâlcea și CSM București în Liga Națională s-a redus chiar după primele jocuri oficiale din 2020. Campioana a terminat la egalitate în meciul restanță de la Gloria Buzău, cu 26-26, în timp ce formația lui Adrian Vasile a câștigat cu 29-27 pe terenul echipei CSM Slatina.

Partida Gloria Buzău – SCM Rm. Vâlcea a avut nu mai puțin de șase răsturnări de situație, ambele formații aducându-și contribuția la un meci cu foarte mult suspans. Gazdele au avut o bancă de rezerve destul de lungă, iar acest lucru le-a ajutat să facă față echipei campioane.

Raluca Petruș, Andreea Pricopi-Rotaru, Petra Blazek și Ana Maria Iuganu sunt jucătoarele care s-au evidențial la gazde. De remarcat faptul că „prima” linie de 9 metri a Gloriei, alcătuită integral din jucătoare din România, Petruș – Pricopi – Ilie, a marcat 14 goluri, adică mai bine de 50% din reușitele echipei. La Vâlcea a strălucit Liscevic – 8 goluri.

CSM București a câștigat cu 29-27 la Slatina, centrul de greutate al echipei fiind Neagu – Omoregie – Cvijic / Pintea, cele patru handbaliste adunând 22 de goluri.

După aceste rezultate, Vâlcea mai are 3 puncte avans față de CSM (dacă este calculată și Corona). Fără Corona în clasament, CSM poate reduce diferența la un punct până la finalul turului, dacă își face punctele cu Rapid și Gloria Bistrița. Vâlcea mai are o deplasare la Slobozia.

Sursa foto: Gloria Buzău Handbal / Facebook