Gloria Bistrița s-a infectat cu Covid-19 la turneul organizat de federație la Sf. Gheorghe!

Federația Română de Handbal și-a asumat să găzduiască patru etape din Liga Florilor în cadrul unui turneu la Sf. Gheorghe, deși localitatea intrase în cod roșu, autoritățile anunțând inclusiv închiderea sălilor de sport. Primul rezultat? Gloria Bistrița a anunțat că are nu mai puțin de 20 de cazuri pozitive cu Covid-19, alte două teste fiind neconcludente.

„De ce ne-a fost frică nu am scăpat. Deși au fost respectate toate regulile de prevenție și am făcut toate demersurile necesare pentru a proteja echipa CS Gloria Bistrița-Năsăud, din păcate, la testul Covid-19 efectuat astăzi (n.r. miercuri) de întreaga delegație participantă la turneul de la Sf. Gheorghe, unde am disputat 4 meciuri în 6 zile, avem rezultate pozitive. Este vorba despre 20 de cazuri, două rezultate incerte și alte trei negative.

Am solicitat în repetate rânduri, încă din perioada precompetițională, în toate discuțiile, videoconferințele și întâlnirile cu reprezentanții Federației Române de Handbal, că acest tur competițional trebuie să se desfășoare în sistem meci acasă – meci deplasare.

Însă, România a rămas singura țară din Europa unde meciurile se desfășoară într-un singur oraș. Așadar, solicitările nu au fost luate în considerare, Federația Română de Handbal a hotărât începerea campionatului național de handbal sub o formă nouă, în sistem turneu.

Am considerat încă de la început că acest sistem nu este o soluție viabilă de desfășurare și că va aduce multiple dezavantaje în contextul pandemiei. Presupune un risc extrem de ridicat de expunere la infectare și o probabilitate mărită de contaminare în rândul foarte multor delegații ale echipelor participante. Încă o dată se dovedește că propunerea noastră a fost viabilă, iar decizia Federației Române de Handbal este una păguboasă și lipsită de respect față de cluburi.

Regretăm situația și va urma o analiză serioasă a acestui incident. Împreună cu Consiliul de Administrație și finanțatorul principal vom hotărî care sunt căile de urmat și dacă ne vom îndrepta împotriva organizatorilor”, a susținut Gloria Bistrița, care s-a întors de la Sf. Gheorghe cu 20 de cazuri pozitive.

Solicităm din nou Federației Române de Handbal să își reconsidere decizia în privința modului de desfășurare a Ligii Florilor MOL”, se arată într-un comunicat al clubului ardelean, semnat de directorul Eugen Cosma.