Final neașteptat la România – Ucraina. Valentina Ardean Elisei s-a retras de la națională!

România a învins Ucraina cu 27-24 în primul meci din Grupa 7 preliminară de calificare la Campionatul European. Cu câteva absențe în echipă, tricolorele au controlat jocul în toate cele 60 de minute, dar nu au reușit niciodată să se desprindă decisiv.

În partea secundă, Ucraina a ținut aproape mai tot timpul de România, la 2-3 goluri diferență. Cristina Laslo cu 8 goluri și Eliza Buceschi cu 6 goluri, jucătoarele Coronei Brașov, au fost principalele marcatoare.

După meci a venit și o veste neașteptată. Valentina Ardean a susținut ultimul meci pentru echipa națională, anunțul fiind făcut de Cristina Neagu:

Astăzi a fost ultimul meci al lui Alice la echipa națională. Am împărțit multe momente frumoase, a fost unul dintre oamenii de bază din ultimii 15 ani. Colegă și profesionistă desăvârșită. Echipa națională o să îți ducă lipsa, Alice!”.

Valentina Ardean este una dintre cele mai mari handbaliste ale României din ultimii 15 ani, fiind prezentă la toate marile performanțe ale naționalei în această perioadă.