EXCLUSIV | Toată echipa Corona Brașov, notificată de ANAD! Detalii din culise

Toate jucătoarele de la Corona Brașov au fost notificate de ANAD că sunt suspecte de utilizarea unor proceduri interzise de WADA, terapie cu laser intravenos.

Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu au fost primele sportive notificate de ANAD, iar handbalistele au și dat declarații între timp. Ulterior, Daria Bucur și Eliza Buceschi nu au mai așteptat notificările și au fost din proprie inițiativă să dea declarații în acest caz.

La sfârșitul săptămânii trecute și restul componentelor echipei Corona Brașov au fost notificate de ANAD că sunt suspecte de utilizarea acelei proceduri interzise. Potrivit unor informații, toate handbalistele au fost chemate la audieri miercuri, 4 decembrie, în ziua meciului România – Muntenegru la Campionatul Mondial.

Conform unor surse, președintelui Coronei Brașov, Liviu Dragomir, i s-ar fi sugerat, cu câteva zile mai devreme, să trimită toate jucătoarele la ANAD pentru a da declarații pe acest caz, mai ales că handbalistele nu au folosit acele proceduri din proprie inițiativă. Sfatul a fost ca handbalistele să ajungă la Agenția Națională Andidoping înainte de a fi notificate, caz în care ele ar fi riscat o pedeapsă mult mai mică. Dar replica oficialului brașovean ar fi fost ceva de genul: „Păi și eu cu clubul ce fac? Cum rămâne cu cupele europene?”.

Jucătoarele nu au ajuns, așadar, din proprie inițiativă la ANAD, astfel că au primit notificări, iar riscurile în privința unor suspendări ar fi mai mari. Eliza Buceschi și Daria Bucur au fost sfătuite la rândul lor în acest sens (în niciun caz de conducătorul clubului!), atunci când s-au aflat în cantonamentul echipei naționale, situație care ar putea să le ajute atunci când ANAD va da verdictul.

Tot în culise se vehiculează că după audierile sportivelor, președintele Coronei Brașov, Liviu Dragomir, și medicul Marius Capră, cei care ar fi insistat ca toate sportivele să meargă la acea clinică din Brașov, vor fi chemați la rândul lor pentru declarații.