EXCLUSIV | Discuție cu Martin Albertsen despre meciul SCM Rm. Vâlcea – Bietigheim. Ce a răspuns la întrebarea: „V-ar tenta să antrenați pe viitor și în România?”

SCM Rm. Vâlcea și Bietigheim deschid vineri, de la ora 18:30, noul sezon în Liga Campionilor la handbal feminin. Formația germană este pentru a treia oară în România în ultimul an, după ce a jucat în ediția trecută și cu CSM București, dar și cu Măgura Cisnădie în grupele Cupei EHF.

Ceea ce înseamnă Bietigheim azi este creația antrenorului danez Martin Albertsen (45 ani), care a reușit să-i „sufle” rivalei Thuringer două din ultimele trei titluri în Bundesliga. Tehnicianul a declarat pentru Handbal Magazin, înaintea partidei de la Vâlcea,, că are toate datele despre adversara de azi:

„Vâlcea este o echipă foarte puternică, un mixt de cultură între handbalul românesc, spaniol, dar și cu jucătoare foarte bune din Danemarca, Brazilia, Serbia. Cu majoritatea m-am întâlnit în ultima vreme, în acest an am jucat cu fetele din naționala Spaniei, iar săptămâna trecută am avut-o ca adversară pe Liscevic (n.r. Martin Albertsen este din 2018 și selecționerul Elveției). De asemenea, cu Ann Grete (n.r. Norgaard) am lucrat în urmă cu mulți ani la academia lui Viborg. Am văzut ultimele două jocuri cu CSM București și evident că ne așteaptă un meci foarte dificil. Dacă vrem să câștigăm, trebuie să jucăm disciplinat, ca o echipă”.

Martin Albertsen spune că Bietigheim a acumulat experiență în ultimii ani în Liga Campionilor, iar acum echipa lui poate ataca o calificare în Main Round: „Cred că avem mai multă experiență decât adversara în acest moment. În ultimii 3 ani am crescut pas cu pas pentru o astfel de competiție. Cred că suntem o echipă bună, dar grupa este foarte echilibrată și oricare formație se poate califica mai departe. Toate adversarele sunt foarte bune pe teren propriu. Cred că orice punct câștigat în deplasare, de oricare echipă, va conta foarte mult. De fapt, aia este și cheia calificării în această grupă, să iei puncte și de afară”.

Când a vorbit de obiective, Martin Albertsen a întărit faptul că titlul în Germania într-o luptă cu Thuringer este foarte important, dar în acest sezon a mai „adăugat” o țintă majoră: „Ne dorim foarte mult să progresăm și în Liga Campionilor. Calificarea în Main Round ar fi un prim pas”.

Întrebat dacă pe viitor ar fi interesat de o experiență în România, Albertsen a declarat: „Da, cred că mi-ar plăcea să antrenez în România! Dar nu se pune problema acum, pe moment mă interesează doar Bietigheim”.

SCM Rm. Vâlcea este în Grupa C a Ligii Campionilor, din care mai fac parte Bietigheim, Brest și Buducnost

În acest sezon, România are din nou două reprezentante la start, SCM Rm. Vâlcea (campioana en-titre) și CSM București (wildcard). CSM București debutează duminică, la Team Esbjerg.