EXCLUSIV | Detalii de la audierile jucătoarelor Corona. Inclusiv președintele clubului a testat terapia interzisă!

Mai multe jucătoare de la Corona Brașov au fost azi la ANAD, unde au dat declarații pe marginea scandalului de dopaj care a zguduit handbalul românesc.

19 componente ale formației de la poalele Tâmpei au fost deja suspendate provizoriu, astfel că participarea echipei Corona Brașov în grupele Cupei EHF a devenit azi imposibilă!

Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal a recunoscut Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și a constatat că dreptul de joc este suspendat, începând din 25 noiembrie – 3 decembrie (în funcție de cum sportivele au fost notificate) până la data stabilită conform Hotărârii ANAD.

Mai multe jucătoare ale Coronei s-au deplasat azi la București, pentru a fi audiate în urma notificărilor. Așadar, la ANAD a fost agitație mare, cu sportive, avocați, reprezentanți, oficiali FRH, etc. În același timp, a fost o zi foarte dificilă pentru handbaliste, câteva aflate încă la început de mare performanță. S-a văzut teama, incertitudinea în sufletul sportivelor, s-au vărsat inclusiv lacrimi, surse ProSport relatând însă că membrii Comisiei de Audieri nu le-au strâns cu ușa, le-au oferit momente de răgaz atunci când emoțiile au fost prea puternice.

Președintele Liviu Dragomir și medicul Marius Capră au fost indicați de sportive ca fiind persoanele care le-au cerut să meargă la clinică din Brașov, pentru acea terapie cu laser intravenos, procedura interzisă de WADA. O altă informație interesantă, chiar președintele clubului Corona a testat această terapie, înainte ca tot acest caz să devină public.

Parteneriatul clubului Corona cu clinica din Brașov a fost încheiat în urma unei licitații. Contractul a inclus 10 ședințe pentru sportive (500 de lei ședința), dar unele au fost la terapie de două ori, altele de trei ori, au fost chiar și sportive care ar fi refuzat să facă tratamentul, dar au fost oarecum forțate să meargă! De altfel, jucătoarele erau obligate prin ROI și contractul încheiat cu club să respecte cu strictețe recuperarea și tratamentul impus de staff-ul medical, riscând altfel penalizări.

Pedeapsa maximă pentru procedura folosită la Corona este de 4 ani, dar fetele au colaborat cu ANAD, au oferit toate detaliile solicitate, astfel că suspendarea va fi mai mică (6 luni – 1 an din informațiile vehiculate). Se încearcă să se unească toate dosarele, fiind vorba aceeași speță, dar cuvântul final în acest sens îl va avea WADA.

În zilele următoare la audieri ar trebui să ajungă și Liviu Dragomir, președintele clubului, și medicul Marius Capră, aflat în concediu în această perioadă. Apoi, probabil, vor urma și deciziile finale în acest caz.