După un succes de necrezut al naționalei la Mondial, Corona a fost exclusă din campionat!

Corona Brașov a pierdut toate punctele în Liga Națională și a fost descalificată din Liga Națională. Este o veste care a venit foarte rapid după ceRomânia a învins Ungaria la Campionatul Mondial cu 28-27.

Comisia Centrală de Disciplină a luat această decizie după scandalul de dopaj de la poalele Tâmpei, în urma căruia au fost suspendate provizoriu și 17 jucătoare.

„ În legătură cu procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia, văzând punctul de vedere al acestuia, hotărăște:

Respinge excepția necompetenței generale a Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată

Respinge excepția inadmisibilității sesizării Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată.

 În baza dispozițiilor Art.63 alin. 2 din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, sancționează echipa de handbal feminin senioare a C.S.M. Corona Brașov cu descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională, sezonul competițional 2019-2020.

Părțile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea Hotărârii Comisiei de Disciplină conform Regulamentului disciplinar art. 13.5). Acestea intră în posesia motivării hotărârii Comisiei de disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare și dovada plății motivării hotărârii.

Apelul se poate face în termen de 5 (cinci) zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate, respectând procedura introducerii Apelului, conform Art. 15.4.”, anunță FR de Handbal.