Dinamo – Poli Timișoara, Supercupa României. Savenco: „Jucătorii noi trebuie să simtă gustul victoriilor, gustul trofeelor”

Meciul Dinamo – Poli Timișoara, în Supercupa României, deschide sezonul intern la masculin. Jocul va avea loc duminică, de la ora 14:30, la Brașov. Bucureștenii sunt deținătorii trofeului, după ce anul trecut au învins HC Dobrogea Sud Constanța cu scorul 31-26.

“E un început de drum, un început pentru ce va urma, pentru Champions League. Moralul este foarte important într-o echipă de asemenea anvergură. Fiind jucători noi, trebuie să simtă gustul victoriilor, gustul trofeelor. La Dinamo s-a dorit mereu performanță, să pierdem Supercupa ar fi un eșec total”,  a declarat Dan Savenco, handbalist la Dinamo București.

“Dacă ne uităm la loturi, Dinamo e favorită. Dar Timișoara are în componență jucători foarte valoroși, de echipă națională, care pot decide rezultatul. Important e ca noi să ne facem jocul, să ne uităm la jocul nostru. Dacă jucătorii mei vor juca la un potențial bun, cu siguranță vom câștiga Supercupa”, a precizat și Constantin Ștefan, antrenor Dinamo București.

”Câinii” au pierdut de două ori sezonul trecut

Dinamo nu are amintiri plăcute din meciurile împotriva timișorenilor. SCM Poli este câștigătoarea Cupei României, după ce a trecut în finală de Steaua București cu scorul 31-27.

“Nu ne e teamă de Timișoara, dar trebuie să recunsc că anul trecut, în cele două meciuri pe care le-am jucat cu ei, ne-au bătut, deci noi anul trecut nu i-am bătut niciodată. Sper ca în acest sezon să începem cu o victorie în fața Timișoarei”, a declarat Constantin Ștefan

“Suntem puțin datori clubului Dinamo în fața celor de la Timișoara. Sperăm să nu mai fie sincope și să ne demonstrăm valoarea în teren. Anul acesta chiar suntem un grup mai unit decât în trecut și mai valoros”, a precizat Răzvan Gavriloaia, handbalist Dinamo București.

“Cu siguranță vor veni să dea totul pe teren. Nu-i știm, încă nu i-am văzut, nu știm despre ce este vorba, o să facem vizionare cu ei și ne vom pregăti foarte bine, pentru că ne dorim această Supercupă”, a susținut Dan Savenco, handbalist Dinamo București.

Tot duminică se joacă și partida similară a fetelor, SCM Rm. Vâlcea – CSM București, duminică, de la ora 17:30.