Dinamo București și-a găsit și jucător U21. Noua achiziție a fost 2 ani la THW Kiel. Ce spune Regulamentul FRH în privința Jucătorilor U21

Călin Demetrious Hossu (20 de ani) a semnat un contract pe 2 ani cu Dinamo, cu posibilitatea de prelungire. Jucător la linia de 9 metri, handbalistul de la U Cluj s-a cizelat la echipa de juniori a puternicului club german THW Kiel.

”Am început handbalul la U Transilvania Cluj-Napoca, după care am trecut la LPS Cluj. În 2016 am plecat în Germania, la Kiel, unde am jucat la echipa de Under 19. La sfârșitul junioratului, în 2018, am revenit acasă, la Cluj”, a declarat Călin Hossu pentru site-ul oficial al clubului.

După un sezon la Universitatea Cluj-Napoca, în Liga Națională 2018-2019, unde a marcat 67 de goluri, lui Călin i s-a oferit șansa de a se alătura echipei campioane. ”Este un mare pas înainte pentru mine. Mi s-a împlinit un vis, pentru că de mic am fost dinamovist”, a mai spus tânărul jucător.

Regulamentul FRH – Jucători U21

În viitorul sezon, echipele înscrise în Liga Națională – masculin care participă la competițiile organizate de F.R.H. (Campionat, Cupa României și Super Cupa României) au obligația folosirii a cel puțin unui jucător senior de cetățenie română sub 21 de ani (să nu fi împlinit 21 de ani la 31.12.2019), în medie 10 minute pe meci.

Media se calculează împărțind numărul total al minutelor jucate de sportivul eligibil într-un sezon competițional, la numărul de meciuri disputate de echipa posesoare în Liga Națională, Cupa României și Supercupa României în sezonul 2019 -2020, iar rezultatul trebuie să fie mai mare sau egal cu 10.

Dacă o echipă folosește mai mult de un jucător eligibil acestei situații, media se calculează împărțind totalul de minute jucate de acești sportivi, la numărul de meciuri disputate de echipa posesoare în Liga Națională, Cupa României și Supercupa României în sezonul 2019-2020.

Contabilizarea minutelor se face după fiecare joc, pe baza unui proces verbal semnat de antrenorii ambelor echipe în prezența arbitrilor, care să conțină lista sportivilor seniori sub 21 de ani eligibili și numărul minutelor jucate, conform Raportului de Joc.

Sursa Foto: Dinamo / Facebook