Dinamo a făcut senzație la Lisabona!

Dinamo este cu un pas în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după un succes excepțional realizat sâmbătă seara la Lisabona, scor 26-25 cu Sporting, în manșa tur a play-off-ului.

Campioana României a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că nimic nu a fost întâmplător în prima parte a competiției. Alb-roșii au câștigat grupa din care au făcut parte după 10 jocuri fără înfrângere, dintre care șapte au fost victorii.

La Lisabona, Dinamo a arătat ca o echipă de Top 16, a jucat modern, eficient, spectaculos. A avut cu adevărat o echipă, astfel că ieșirea lui Bannour, după numai 10 minute de joc din cauza unei accidentări, nu s-a simțit. Trupa din Ștefan cel Mare a învățat din experiența sezonului trecut, când a fost eliminată de Sporting în play-off, a făcut transferuri cu cap în vara trecută, iar în acest sezon a revenit mai solidă, cu o bancă de rezerve mai lungă, posturile fiind bine dublate. Azi, un meci la cel mai înalt nivel nu-l mai poți duce cu un prim „7”.

Dinamo a fost în meci cu Sporting pe tot parcursul celor 60 de minute, iar în cea mai mare parte chiar a condus ostilitățile. La cabine a plecat cu un avantaj de patru goluri, 13-9, iar în partea secundă a rezistat eroic, în ciuda faptului că a jucat minute bune în inferioritate. Într-un singur moment lusitanii au reușit să egaleze, în minutul 56, scor 24-24, după o pasă greșită și un 7 metri ratat în tabăra dinamovistă.

Alb-roșii au fost însă foarte bine ancorați în istoria acestui joc pentru a ceda pe final și au continuat să rămână cu nervii tari până în minutul 60. Meciul acesta a fost câștigat cu inima, echipa a luptat fantastic, în special în apărare.

Sporting – Dinamo 25-26 (9-13)

Cudic, Skok; Araujo, Bingo 4, Carneiro 2, Carol Marzo 3, Frade 3, Gaspar, Ghionea 8, Mladenovic, Rocha, Ruesga, Tavares, Veitia Valdez 2, Vieira, Vujin 3

Heidarirad, Missaoui; Alouini 3, Asoltanei 6, Bannour, Gavriloaia 3, Hossu, Kuduz 7, Shebib 1, Mousavi, Nantes 3, Negru, Savenco, Vrankovic, Vujic 1, Zulfic.

Manșa retur este programată duminică, 1 martie, în Sala Dinamo, începând cu ora 17:30.