Dinamo a anunțat o achiziție și în staff-ul tehnic. Vine și Xavier Pascual?

Dinamo București a anunțat deja două transferuri pentru echipa din sezonul următor, este vorba despre Cedric Sorhaindo și Kamel Alouini.

După prezentarea noilor transferuri, clubul din Ștefan cel Mare a anunțat o achiziție și în staff-ul tehnic. Este vorba despre Marius Pintea, care va ocupa funcția de „coordonator extern”. Fostul arbitru a mai fost în trecut în conducerile cluburilor CSM București și Gloria Bistrița.

Stafful tehnic al formației campioane la handbal se întărește prin cooptarea unui veritabil om de sport. Marius Pintea se alătură echipei administrative a CS Dinamo, cu scopul de a contribui, prin experiența sa, la progresul secției de handbal.

Fost arbitru de handbal în Spania și în România, Marius Pintea (43 de ani) a urmat de-a lungul carierei sale mai multe specializări, între care și management sportiv (curs la Barcelona 2018). A fost component al staff-ului naționalei masculine de handbal a României 2016-2018 împreună cu Xavi Pascual, coordonator tehnic și director al unor echipe din handbal românesc (masculin și feminin), dar și consultant și totodată participant la proiectul ”Talent” al FRH, inițiat de fostul tehnician al naționalei de handbal masculin Xavier Pascual.

Este fondator/coordonator al cursului Professional Handball Coaching (cu trei ediții desfășurate, 2018/2019/2020), la care au participat antrenori de top (Xavi Pascual, Ambros Martin, Didier Dinart, Xavi Sabate, Jorge Duenas, Roger Font Ribas, Oliver Roy Camino ș.a.). De asemenea, este coordonatorul proiectului Barça Academy în România (organizarea de tabere de jocuri sportive împreună cu clubul catalan).

La Dinamo, Marius Pintea va lucra alături de actuala echipă managerială la implementarea proiectelor deja începute sau aflate în stadiul de concept, astfel încât Dinamo să fie și mai puternică din sezonul următor, atât pe plan intern, cât și internațional”, a anunțat clubul Dinamo pe pagina oficială de Facebook.

Marius Pintea are o relație foarte bună cu Xavier Pascual, actualul antrenor al echipei FC Barcelona. Catalanul mai are contract cu echipa „blaugrana” până în 2022. N-ar fi exclus ca una dintre variantele pentru continuarea activității după perioada „FC Barcelona” să fie chiar Dinamo. Mai ales că Pascual are deja un feedback foarte bun despre handbalul românesc. Iar Dinamo are ca obiectiv revenirea în Liga Campionilor