Diana Ciucă: „Dacă n-aș fi luat niciun gol, ar fi fost perfect”

Partida România – Kazakhstan (22-20) a marcat debutul unei noi jucătoare a României la un Campionat Mondial, cel al portarului Diana Ciucă (19 ani).

Într-un joc al naționalei care nu a arătat bine, debutul portarului de la Vâlcea a trecut într-un plan secund. Dar Diana Ciucă a avut o evoluție încurajatoare pentru un prim meci la acest nivel: 8 intervenții și procentaj 42% la final!

„Am fost foarte emoționată încă de la început, nu mă așteptam să intru prima, am fost surprinsă, dar mă bucur că am reușit să dau încredere fetelor. Nu a fost cel mai bun joc, dar așa este prima dată. Din experiență o să învăț mai multe. Îmi place să fiu perfecționistă și dacă n-aș fi luat niciun gol, ar fi fost perfect”, a declarat Diana Ciucă după debutul la un turneu final.

Portarul de la Rm. Vâlcea a susșinut apoi că îi plac provocările, atunci când antrenorii pun presiune:„ Sunt genul de jucătoare care preia provocările și îmi doresc să demostrez că pot, asta este ideea pe care m-am bazat și pe care mă bazez în continuare”.

Diana Ciucă: „Cred că la un moment dat trebuie să se facă un schimb de generații și jucătoarele tinere trebuie să aibă șanse să demonstreze ce pot. Bineînțeles, pentru a primi această șansă, trebuie să muncești și să lupți pentru ea”. Cinci jucătoare au debutat pentru România la acest turneu final: Diana Ciucă, Laura Pristăvița, Sonia Seraficeanu, Elena Dache și Lorena Ostase.

Diana Ciucă a înlocuit-o pe Raluca Băcăoanu în lot și a jucat integral prima repriză. Cinci din cele opt mingi apărare au venit de pe 6 metri!