DEZVĂLUIRI|Sorina Tîrcă, la lot de ochii lumii! Au vrut să o lase acasă și pe Ostase

Selecția lui Tomas Ryde pentru Campionatul Mondial feminin din Japonia, programat în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie, a stârnit un adevărat scandal. Laura Moisă, Sorina Tîrcă și Elena Dache nu au fost incluse în lot, deși au fost cerute în lot de toată lumea, de antrenori, oficiali, suporteri, etc. Selecționerul are însă propria viziune. Sau alții…

Și în cantonamentul echipei naționale de acum două săptămâni de la Cluj, Sorina Tîrcă a fost chemată mai degrabă de ochii lumii, după cum au arătat faptele. Interul stânga de la Corona Brașov a fost „izolată” la un antrenament, împreună cu alte fete (Dana Abed-Kader, Anca Polocoșer, Diana Ciucă și Lorena Ostase), de restul echipei. Mai exact, antrenorii au lucrat tactic cu 14-16 fete pe o jumătate de teren, iar celelalte fete, cele tinere, au fost trimise la cealaltă poartă să arunce șuturi la poartă. Inițial, toată lumea a crezut că este ceva temporar, dar nu a fost așa. Sorina Tîrcă și celelalte fete nu au mai fost integrate în antrenamentul tactic.

„Erau cam izolate de restul echipei. Chiar dacă nu erau încercate la anumite idei tactice, ele trebuiau să rămână și măcar să se uite să vadă despre ce este vorba. Dar le-au spus să meargă la cealaltă poartă și să tragă șuturi la poartă”, ne-a relatatat o sursă. Jucătoarele au înțeles, de fapt, despre ce este vorba, s-au simțit inutile, descurajate. La ședința Comisiei Tehnice chiar a existat o contră puternică pe marginea acestui subiect, antrenorul Ion Crăciun cerând staff-ului tehnic să nu-și bată joc de aceste fete, dacă le-au chenmat la lot!

Surse „HM” au relatat, de asemenea, că Tomas Ryde a avut în intenție să o lase acasă inclusiv pe Lorena Ostase! Mai mulți antrenori au intervenit însă în forță, în frunte cu Victorina Bora (CSM Slatina). S-a amintit de cazul de anul trecut, când România a plecat la Campionatul European cu Crina Pintea, Raluca Băcăoanu și Daniela Rațiu, toți pivoți de peste 28 de ani. Ultima a fost dusă în Franța pentru a fi ținută în tribună, când toată lumea a spus că o șansă ar fi trebuit oferită Lorenei Ostase. În cele din urmă, varianta unei convocări a Danei Abed-Kader ar fi căzut la începutul acestei săptămâni, astfel că Ostase a prins lotul!