Dedu: „Obiectivul la Mondiale nu se schimbă”

Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, a susținut o conferință de presă după scandalul de Doping de la Brașov, care a afectat și echipa națională. Patru jucătoare, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Daria Bucur și Eliza Buceschi, nu au mai efectuat deplasarea la Campionatul Mondial.

„Am demarat discuții cu ANAD, cu COSR, am apelat și la Narcisa Lecușanu pentru că este membru în Comitetul Executiv IHF, și îi mulțumesc pe această cale că ne-a oferit un ajutor substanțial. Procedura (n.r. terapie cu laser intravenos) este într-adevăr pe lista interzisă de WADA, astfel că s-a luat imediat decizia ca jucătoarele să nu meargă la Campionatul Mondial

Nu ne putem permite să se aștearnă niciun fel de umbră peste imaginea echipei naționale și peste imaginea României din punct de vedere sportiv. Sper din tot sufletul ca acest lucru să nu fie confirmat în demersul pe care îl ANAD îl întreprinde, sper să fie o eroare. Vom face tot ce se poate pentru ca sportivele să sufere cât mai puțin din această nefericită întâmplare.

Obiectivul la Campionatul Mondial nu se schimbă, ne vom bate să ajungem în grupele de calificare pentru Jocurile Olimpice. Premisele sunt cu totul altele în momentul de față, va fi mult mai greu, dar ne vom bate.

Umerii Cristinei Neagu sunt extrem de puternici să ducă în spate și această povară”, au fost câteva din declarațiile lui Alexandru Dedu.