Date cutremurătoare din sectorul juvenil: Aproximativ 50% din cluburi s-au retras în acest sezon la junioare!

Sectorul juvenil este grav afectat în acest sezon. Din cauza pandemiei de coronavirus, cluburile au întâmpinat dificultăți majore.

Multe cluburi de juniori, cu tradiție, gen CSS-uri, LPS-uri, nu s-au înscris în Campionatele Naționale. Din lipsa banilor, din cauza testelor Covid care costă foarte mult. Au fost și părinți reticenți care nu și-au mai lăsat copiii la handbal. De aceea, multe echipe de juniori s-au retras în acest sezon. Au rămas cluburile private și cluburile care au avut o susținere mai mare de la primării. La junioare I, din 43 de echipe au rămas vreo 19. La junioare 2 s-au retras vreo 20 și ceva de echipe, la junioare 3, la fel”, a declarat Steluța Luca, într-un interviu pentru ProSport.

Primele probleme majore sunt întâmpinate chiar la alcătuirea lotului național de junioare U17, care în vară va participa la Campionatul European. „Încercăm să facem lotul la U17. Avem 1-2 posturi destul de rudimentare acolo. Am fost pe la toate turneele, să căutăm jucătoare pentru acele posturi. Unde nu am putut ajunge eu, au fost antrenorii de loturi, s-a mers la fiecare turneu. Iar acele posturi nu am reușit încă să le acoperim. Există acele posturi unde ne mai trebuie ceva”, a mai spus Steluța Luca.