Daciana Hosu și Marina Dmitrovic, cele mai bune jucătoare în ultimele două etape

La distanță de trei zile, în Liga Națională s-au desfășurat două etape, iar Vâlcea, Corona, CSM București, Gloria Buzău și Dunărea Brăila au obținut maximum de puncte în această perioadă.

Titlul de MVP al etapei a 3-a îi este atribuit Dacianei Hosu, portarul echipei Corona Brașov, care a avut o evoluție extraodinară în partida cu Gloria Bistrița din deplasare, câștigat de propria echipă cu 24-19. Practic, prin intervențiile portarului de 21 de ani, formația de la poalele Tâmpei și-a făcut meciul ușor. Daciana Hosu a terminat jocul cu peste 50% (16 intervenții din 31 de șuturi). Iar Corona a obținut trei puncte importante în fața echipei care a terminat pe locul 3 în ultimul sezon.

În etapa a 4-a, Dunărea Brăila a obținut o victorie mare la Măgura Cisnădie, echipă de cupe europene, având în primul rând un trio de atac în mare formă, Alina Czeczi, Elena Dache și Marina Dmitrovic, care împreună au înscris 22 de goluri. Titlul de MVP merge la ultima – 11 goluri, chiar dacă peste 50% din reușite au venit din aruncări de la 7 metri. Interul dreapta din naționala Serbiei are meritul că a marcat și golul victoriei, într-un moment în care Dunărea era în amenințare de joc pasiv.

Cristina Enache (Minaur Baia Mare) și Diana Șamanț (Gloria), autoare a unui gol de 3 puncte cu HC Zalău, sunt alte jucătoare care au ieșit în evidență în etapa a 4-a.

MVP, Sezon 2019-2020

Etapa 1: Dana Abed-Kader (HC Zalău)

Etapa 2: Linnea Torstensson (CSM București)

Etapa 3: Daciana Hosu (Corona Brașov)

Etapa 4: Marina Dmitrovic (Dunărea Brăila)