Cu pasiune, la drum!

Handbal Magazin pornește de azi la drum, nu pentru a intra într-o concurență cu cineva, ci pentru a aduce un plus de informație, de efervescență la nivel național și, de ce nu, chiar și pe plan internațional.

Ideea acestui site sută la sută dedicat handbalului are ca punct de plecare pasiunea, dezvoltată pe parcursul a 30 de ani. Din păcate, nu am trăit pe viu vremurile de aur ale generațiilor conduse de Ivănescu, Gruia, Gațu, Birtalan, Voina, Stângă, cu siguranță ar fi fost niște experiența grozave, pe care le-aș fi împărtășit cu drag. Primele sclipiri personale pentru handbal au venit în 1990, la acel Mondial unde Berbece, Dumitru & Co au reușit să transmită emoții până la cele mai fragede vârste. Plăcerea s-a dezvoltat apoi prin modul cu Mariana Tîrcă și Vali Cozma au reușit să dezlege „ițele” apărărilor adverse.

Cucerirea pentru eternitate a venit la Mondialul feminin din 2005 de la St. Petersburg, atunci când am văzut de la fața locului echipa perfectă a României pentru vremurile actuale. Acea națională condusă de Tadici și Muși, cu Huțupan, Lecușanu, Luca, Vărzaru, Stanca, Farcău, Brădeanu, Gogârlă, Elisei, Gatzel, Chirilă, Ungureanu, Ivan, Pâslaru, Lazer și Tivadar, care a terminat pe locul 2. Care ar fi putut să câștige și medalia de aur dacă turneul final ar fi avut loc în altă țară decât Rusia. Care a desenat și a generat o nouă stare de spirit în și pentru handbal. A fost poate punctul de pornire pentru epoca modernă a acestei discipline în România.

De atunci, handbalul românesc a rezistat în topul celor mai bune națiuni, atât la nivel de cluburi, cât mai ales la nivel de echipe naționale feminine. Au venit multe alte momente de satisfacție, iar apetitul nostru și al publicului pentru handbal nu a scăzut deloc. Din contră, am avut o încurajare permanentă pentru a defini azi „Handbal Magazin”.

În concluzie, nu aruncăm cu vorbe mari, ci spunem doar atât la început: vom încuraja în continuare performanța, vom sprijini inițiative, vom spune lucrurilor pe nume atunci când va fi cazul. Iar publicul va fi reperul nostru numărul 1.

Text: Marius Huțu

Sursa foto: EHF