Cu ochii pe patru naționale. Minaur a anunțat primul transfer

Minaur Baia Mare a anunțat primul transfer pentru sezonul următor, este vorba despre cehul Toms Cip, care activează în prezent la Tatran Presov. Jucătorul în vârstă de 30 de ani evoluează pe postul de inter dreapta și îndeplinește condițiile de valoare impuse de FR de Handbal, din moment ce a ocupat locul 6 cu naționala Cehiei la ultimul Campionat European (2018).

„Sunt foarte fericit că am venit în Baia Mare. Îmi place foarte mult orașul, sala de sport și condițiile oferite. Îmi doresc să devin prieten cu colegii din echipă și să reușim să obținem rezultate cât mai bune împreună în noul sezon”, a declarat Tomas Cip la prezentarea oficială.

Conform criteriilor de valoare impuse de FR de Handbal, cluburile din România pot transfera jucători străini doar dacă aceștia s-au clasat în Top 10 cu echipele naționale în ultimii 2 ani sau dacă au jucat într-un Final Four de cupă europeană în aceeași perioadă de timp. Astfel, jucători din naționalele Cehiei, Braziliei, Tunisiei și Egiptului par a fi cei mai accesibili ca preț pentru formațiile din România, pentru a-i transfera în această perioadă. Regula nu se aplică primilor doi străini din lot, care pot fi fără criterii.

Minaur Baia Mare are deja doi handbaliști străini în echipă fără criterii, este vorba despre interul dreapta Vojislav Brajovic și portarul Aliaksandr Markelau.