Cu Denisa Dedu în zi mare, CSM București a obținut un succes cu greutate în Danemarca

Denisa Dedu a prins o zi de excepție în Danemarca, iar CSM București a câștigat primul meci din Grupa B a Ligii Campionilor, cu scorul de 24-22.

Timp de vreo 40-45 de minute, „tigroaicele” au avut controlul absolut asupra jocului, conducând și la șase goluri diferență, 15-9 (min. 36). Danezele au revenit însă din urmă și au încins meciul pe final. CSM București a rezistat însă cu brio grație portarului Denisa Dedu, care a făcut minuni între buturi. După o primă repriză în care și-a ajutat echipa să se desprindă, ea a intervenit salvator și pe final. Cu cinci parade de „mondiale” îân ultimele minute (17 pe parcursul celor 60 de minute), portarul a ținut-o pe CSM București în avantaj.

Fără Cristina Neagu și Nora Mork accidentate, cu Andrea Lekic la potențial redus din cazua problemelor medicale, „tigroiacele” au arătat și în acest joc destule probleme la atacul pozițional, având puține momente în care a aruncat la poartă de la distanță. Denisa Dedu și apărarea au ajutat însă echipa să iasă învingătoare. CSM București a marcat destule goluri ușoare, inclusiv trei cu poarta goală.

„Tigroaicele” au obținut la final un succes extrem de important, care le oferă o perspectivă pentru un parcurs lung în Liga Campionilor.

Team Esbjerg – CSM București 22-24 (8-13)

Granlund, Poulsen – portari; Breistol 3, Danielsson, Frafjord, Frey 4, Halicevic, Ingstad, Jacobsen 3, Jonsdottir 1, Jorgensen, Nielsen, Polman 6, Solberg 3

Dedu, Grubisic, Ion – portari; Constantinescu, Curea 2, Cvijic 2, Grbic 1, Klikovac 2, Lekic 5, Martin 2, Moisă 1, Omoregie 4, Perianu 1, Pintea 3, Torstensson 1, Vâlcan