CSM – Vâlcea, finala mult așteptată. „Suntem echipa cu cele mai mari șanse la titlu, nu văd de ce nu putem spera și la Cupă”

CSM București și SCM Rm. Vâlcea sunt adversare pentru al doilea an consecutiv în finala Cupei României la feminin, după ce au câștigat fără emoții partidele din semifinalele turneului Final Four de la Bistrița. Echipa lui Florentin Pera a trecut în prima semifinală de Măgura Cisnădie (scor 31-21), iar „tigroaicele” au depășit HC Zalău cu 27-23.

În finala din 2018, CSM București s-a impus cu 29-22. Ambele formații aveau la vremea respectivă alți antrenori pe banca tehnică, pe Per Johansson, respectiv Aurelian Roșca.

SCM Rm. Vâlcea conduce însă cu 2-1 la jocurile directe din acest sezon. Acesta este totuși primul meci pe teren neutru. Vâlcea s-a impus în ambele jocuri la București, 33-31 în Supercupa României după prelungiri (21-21 în timpul regulamentar) și 22-19 în Liga Națională. CSM a câștigat la Vâlcea în returul Ligii Naționale, cu 30-29.

„Vom încerca să jucăm finala la un nivel și mai ridicat decât am făcut-o cu Cisnădie. Facem tot ce depinde de noi să ducem bătălia pe două fronturi (n.r. Cupa României și Liga Națională). Eu sunt un antrenor ambițios care nu cedează niciodată. Presiunea nu este pe noi, presiunea este pe CSM București. Noi avem o Supercupă câștigată, suntem echipa cu cele mai mari șanse la titlu și nu văd de ce nu putem spera și la Cupă”, ne-a declarat Florentin Pera.

„Văd o finală deschisă, interesantă, de luptă, spectatorii se vor bucura. Pe măsură ce am înaintat în sezon, au venit din ce în ce mai multe probleme. Partida de mâine vine, comparativ cu jocul de campionat de la Vâlcea, cu două jucătoare mai puţin pentru noi, Cvijic şi Oana Manea. Contează foarte mult. Apoi, nimeni nu îşi mai aminteşte faptul că în urmă cu 7 zile am jucat cu Metz. Va fi al patrulea meci pentru noi în ultimele şapte zile, toate jucate cu acelaşi grup de fete. Nu caut scuze, cu siguranţă vom încerca să dăm tot ce avem mai bun. Vrem să câştigam”, a susținut și Dragan Djukic.

Finala se desfășoară duminică, de la ora 17:30, la Bistrița.