CSM București și Vâlcea au oferit un joc de excepție în finala Cupei României. Cum arată un Top 5 al celor mai bune jucătoare din meci

Al doilea trofeu intern la feminin a ajuns la CSM București, după ce a câștigat Cupa României în fața echipei SCM Rm. Vâlcea. Partida a avut nevoie și de prelungiri pentru a fi decisă învingătoarea, după ce în minutul 60 scorul a fost egal, 26-26. După alte 10 minute de joc, formația lui Dragan Djukic s-a impus cu 30-29 și a câștigat trofeul pentru a patra oară consecutiv.

Finala disputată la Bistrița a fost de un nivel foarte bun, având în primul rând intensitate și suspans. Nu au lipsit nici nervii. În mod cert, în teren au fost două echipe de Liga Campionilor, care în sezonul 2019-2020 vor arăta și mai bine. Referindu-ne strict la acest joc, mai multe handbaliste au ieșit în evidență pe parcursul celor 70 de minute, în ambele tabere. Un top 5 ar arăta astfel:

  1. Andrea Lekic. A avut clarviziune, decizie în momente importante, fiind cu adevărat creierul limpede al echipei și al jocului. Trofeul de MVP a fost primit pe bună dreptate. „Nu m-a interesat acest lucru, nu m-a interesat nici să dau goluri, ci doar să câştig Cupa României. Bineînţeles, acum este vorba şi despre satisfacţie, pentru că este vorba despre multă muncă în spate, mai ales că în ultimele luni am avut şi probleme medicale. Dar echipa m-a ajutat foarte mult, mi-a oferit tot suportul”, a declarat Andrea Lekic
  2. Samara da Silva. Brazilianca a venit de pe banca de rezerve, dar a adus un plus evident atât în atac, dar și în apărare. A pus umărul la mai multe reveniri ale echipei pe parcurs. Practic, a suplinit cu brio accidentarea interului Vasileuskaya, dar și randamentul ceva mai scăzut pe alocuri ale colegelor Glibko și Fraga Fernandez la linia de 9 metri.
  3. Jelena Grubisic. Portarul de la CSM București a adus multă siguranță echipei pe parcursul întâlnirii. În prima repriză a parat și două aruncări de la 7 metri. În prelungiri a avut alte două parade extrem de utile, care au ajutat echipa să se desprindă decisiv. Grubisic a și fost răsplătită cu titlul de cel mai bun portar.
  4. Andreea Pricopi. Deși va pleca la sfârșitul sezonului de la Vâlcea, handbalista a jucat la sacrificiu și a reușit niște lucruri extraordinare în repriza a doua, venind tot de pe bancă. La scorul de 15-12 pentru CSM, Andreea a marcat trei goluri consecutive pentru echipă și a obținut o aruncare de la 7 metri, cu care Vâlcea a revenit în joc. Bineînțeles, golul care a trimis meciul în prelungiri a fost cireașa de pe tort. S-a dus cu tupeu spre poartă și a egalat pentru 26-26.
  5. Bianca Bazaliu. Într-o formulă de echipă în care s-a vorbit preponderent limba sârbă, Bianca Bazaliu a fost jucătoarea din România care a reușit să se impună. Ea s-a remarcat în apărare, având o prestație la un nivel foarte bun, evidențiată și de Djukic: „Trebuie să spun că Bianca Bazaliu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri în defensivă de când am văzut-o că joacă handbal. Iar faptul că a avut această evoluţie într-un asemenea meci, cu un asemenea adversar, merită toate felicitările”.

După victoria de la Bistrița, CSM București a restabilit egalitatea la trofee în acest sezon. Vâlcea a câștigat Supercupa în debutul sezonului, după 33-31, tot în prelungiri. Bătălia dintre cele două echipe continuă în Liga Națională, unde Vâlcea are prima șansă la titlu.