CSM București și Gloria Bistrița, rezultate de excepție realizate în weekend

Handbalul românesc a avut un alt weekend foarte bun în Europa. Echipele care au avut miză mare au obținut rezultate care le duc spre fazele superioare ale competiției.

La feminin, CSM București a obținut, probabil, cea mai frumoasă victorie din acest sezon, după ce s-a impus cu 25-23 pe terenul echipei Vipers Kristiansand în Grupa 1 a Ligii Campioilor. Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a etapei a 2-a, a marcat alte 14 goluri în Norvegia. În aceeași competiție, dar în Grupa 2, Vâlcea a pierdut cu Gyor (20-29), un rezultat previzibil, dar care nu îi afectează însă calificarea în „sferturi”.

Al doilea mare rezultat al sfârșitului de săptămână a fost obținut de Gloria Bistrița, 24-24 la Erd, care a calificat-o în sferturile de finală ale Cupei EHF. Valentina Ardean a marcat golul calificării în ultima secundă.

La masculin, CSM București și Potaissa Turda au obținut victorii în manșa tur din optimile de finală ale Challenge Cup. Ambele reprezentante ale României au jucat în deplasare.

CSM București s-a impus cu Alingsas, liderul la zi din campionatul Suediei, cu 29-28. O victorie și mai clară a obținut Potaissa Turda, după succesul cu 36-33 în Elveția cu BSV Bern Muri. Ambele au șanse mari de calificare în sferturile de finală, având în vedere că dispută returul pe teren propriu.

Sursa foto: CSM București / Facebook