CSM București pierde titlul după 4 ani de dominație în România! Nici nu l-ar fi meritat în acest sezon

SCM Rm. Vâlcea este la trei puncte distanță de titlu în Liga Națională feminină, după ce s-a impus azi cu 27-17 pe terenul echipei U Cluj, iar CSM București a jucat dezolant la Buzău și a pierdut cu 29-21 în fața echipei locale, Gloria. Toate scenariile pentru finalul acestui sezon au fost date peste cap, dar până la urmă formația antrenată de Florentin Pera câștigă un titlu pe merit, după ce a condus ostilitățile de la un capăt la altul.

CSM București a început cu stângul încă de la Supercupa României, pierdută cu toate vedetele în fața echipei din Vâlcea. Apoi, a urmat și alte partide sub așteptări, atât în campionat, dar și în Liga Campionilor. Spre sfârșitul anului au apărut și nedoritele accidentări, cele ale Cristinei Neagu și Amanda Kurtovic, astfel că echipa bucureșteană a fost precum „Titanicul”, după ce lovit de un aisberg.

Nu a găsit soluții să suplinească absențele, iar evoluțiile au fost mai degrabă de nivelul echipelor Thuringer, Krim Ljubljana, formații de mijloc în Europa, în niciun caz la pretențiile unei grupări care tinde către Final Four. Să nu mai spunem de câștigarea Ligii Campionilor, pentru că, de fapt, acesta a fost primul obiectiv când s-a construit echipa pentru acest sezon.

Au mai apărut și problemele de finanțare, CSMB nu a avut un backup (anumiți sponsori care să asigure liniștea financiară la echipă în această perioadă) după ce s-a întârziat aprobarea bugetului Primăriei Capitalei, astfel că totul a condus la deznodământul de azi. O înfrângere rușinoasă cu Gloria Buzău, echipă care s-a luptat până acum pentru evitarea turneului de baraj.

În niciun caz, CSM București nu a meritat titlul în acest sezon plin de probleme.

Sursa foto: CSM București – Facebook / Sabin Malisevschi