CSM București își salvează sezonul cu trofeul Challenge Cup. Trei jucători din lotul „tigrilor” au simțit deja gustul victoriei

CSM București este la 60 de minute distanță de câștigarea Cupei Challenge. Sâmbătă, de la ora 14:30, „tigrii” vor disputa partida retur a finalei cu Madeira. Reprezentanta României pornește cu prima șansă, având în vedere că a revenit din Portugalia cu un scor foarte bun, 22-22.

Trei jucători din lotul echipei CSM București au mai simțit gustul victoriei în această competiție. Ionuț Ciobanu a fost prezent la primul succes românesc în Cupa Challenge, în 2006, când Steaua a învins o altă reprezentantă a Portugaliei, Sporting Horta.

Apoi, Ionuț Ramba și Chike Onyejekwe s-au impus cu HC Odorhei în 2015. Interesant, adversara a fost tot din Portugalia, ABC Braga. De remarcat faptul că atât Steaua, cât și Odorhei au câștigat trofeul după ce au jucat manșa retur cu trofeul pe masă în fața propriilor spectatori.

„Pornim cu prima șansă, dar nu trebuie să fim liniștiți că am făcut egal acolo. Sunt convins că avem suportul tuturor, sperăm și la o sală arhiplină. Nu trebuie să ne relaxăm, Madeira este o echipă speculantă, poate să se desprindă în orice moment și trebuie să avem grijă. Noi sperăm să jucăm la fel de bine acasă, cum am făcut-o la început și la finalul meciului din tur. Nu avem nevoie de nici o motivație în plus, e minunat să joci cu trofeul pe masă. Cupa Challenge trebuie să rămână la noi, nu e doar pentru CSM, e pentru România. Portughezii nu cred că au cu ce să ne surprindă, dar oricum noi vom fi pregătiți pentru orice la ora jocului”, a declarat Ionuț Ramba.

Returul finalei Cupei Challenge dintre CSM București și Madeira Andebol SAD are loc în Sala Dinamo, iar intrarea este liberă.

Sursa Foto: CSM București Oficial