CSM București a promovat-o pe Oana Jipa la prima echipă. Alte trei jucătoare de la J1 au preferat să plece la alte formații din LN

Ștefania Oana Jipa a fost promovată de CSM București la echipa de senioare, fiind una dintre cele mai valoroase jucătoare crescute în ultimii ani în cadrul Centrului de Copii și Juniori. Pivotul în vârstă de 19 ani a jucat și la senioare în ultimul sezon, la Rapid București, echipă cu care a și promovat în Liga Națională.

„E un pas important în cariera mea, un pas la care am visat atunci când am venit la CSM București. Sunt puțin emoționată pentru că am semnat primul contract de jucător profesionist!”, a declarat Oana Jipa într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al clubului. Ea a ajuns la CSMB de la OK Sport Onești, în urmă cu 4 ani.

Pivotul a mai spus că Oana Manea, jucătoare retrasă recent din activitate, a fost handbalista preferată: „Joc pe postul pe care ea a jucat cu atât de mult succes. Pot spune că m-a inspirat, m-a învățat multe. Nu am apucat să joc alături de ea, dar m-am antrenat alături de Oana Manea, pe care o consider o mare jucătoare. Din handbalul internațional mi-a plăcut, îmi place, pentru că mai joacă, Heidi Løke, cea care a cucerit aurul cu naționala Norvegiei la toate competițiile majore, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene”.

Oana Jipa este singura jucătoare din „careul” de la Junioare 1 pe care CSM București a încercat să le promoveze în această vară la prima echipă. Celelalte trei au preferat să plece la alte cluburi, considerând, probabil, că au mai multe șanse să joace și, evident, să progreseze. Patricia Moraru a ajuns la U Cluj, Amalia Coman a semnat cu HC Zalău, iar Andreea Chetaru va evolua la SCM Craiova.

Sursa foto: csmbucuresti.ro