Cristina Neagu, Tomas Ryde și semnalul ”lipsă”

Conectată la tot ce s-a întâmplat la Comisia Tehnică – Subcomisia de senioare, Cristina Neagu a postat o fotografie pe Instagram, după ce informația că Tomas Ryde nu mai este selecționerul României a fost confirmată. Căpitanul naționalei a ținut să-i mulțumească pentru colaborare antrenorului suedez.

Cristina Neagu a fost jucătoarea care l-a susținut tot timpul pe Tomas Ryde și poate a fost și unul dintre motivele pentru care și-a „grăbit” revenirea la cel mai înalt nivel. Și-a dorit să-și ajute antrenorul la Campionatul Mondial într-un moment important. Mai mult, surse ”HM” au dezvăluit faptul că președintele FR de Handbal, Alexandru Dedu, a evitat să ia o măsură în privința lui Tomas Ryde la sfârșitul Campionatului Mondial din Japonia, după ce ar fi avut o discuție și cu Cristina Neagu. Căpitanul s-ar fi exprimat favorabil pentru menținerea antrenorului din Suedia.

România s-a prezentat însă sub orice critică la ultimele meciuri cu Suedia și Japonia, cedate la scoruri de neimaginat (cu niponele s-a terminat 20-37), rezultate care au stârnit furia în handbalul românesc. Tomas Ryde a spus luni în fața Comisiei Tehnice faptul că este dispus să facă un pas în spate, dacă se consideră că România are mai multe șanse să ajungă fără el la Jocurile Olimpice. S-a ajuns la un vot, iar acesta a fost negativ pentru tehnicianul nordic.

În altă ordine de idei, Tomas Ryde nici nu a trimis vreun semnal care să-i convingă pe oamenii din handbalul românesc de faptul că ar fi omul potrivit pentru a scoate echipa din impas.

Duminică, la Buzău, s-a jucat un meci de campionat foarte important, Gloria – SCM. Rm. Vâlcea. Cu siguranță, selecționerul ar fi avut jucătoare pe care le-ar fi putut urmări la acest meci, dar nu a fost în tribună. Apoi, ședința Comisiei Tehnice a fost anunțată încă din 2019 pentru data de 6 ianuarie. Tomas Ryde a preferat să zboare spre București doar în ziua ședinței, motiv pentru care aceasta a și fost reprogramată pentru ora 13:30. Au fost voci care au susținut faptul că în semn de respect pentru cei care activează în handbalul feminin ar fi putut să ajungă în România cu o zi mai devreme.