Crina Pintea: „Atât s-a putut la acest Campionat Mondial!”

Naționala de handbal a României a pierdut la scor meciul cu Suedia, 22-34, penultimul din Grupa Principală a Campionatului Mondial. „Tricolorele” au prins o zi în care nimic nu le-a mers.

„Am jucat foarte rău, am făcut foarte multe greșeli neforțate, asta ne-a pus plumb în picioare, suntem și obosite. Fiecare trebuie să se analizeze și să vadă unde trebuie să lucreze pe viitor și să ne dăm seama că nu putem face performanță în felul acesta. Eu, la acest Campionat, mi-am dorit din tot sufletul. Uneori, când îți dorești prea mult, dai în partea cealaltă. Putem mult mai mult, dar la acest campionat atât s-a putut. Nu suntem mulțumite, dar putea fi mult mai rău. Mai avem un meci și tot noi o vom scoate la capăt”, a declarat Crina Pintea.

„Nu aceasta este fața echipei României”

„Ne doare această înfrângere. Astăzi nu ne-a ieșit nimic, nu am înscris, am făcut multe greșeli, apărarea nu a funcționat. În astfel de momente, cel mai mult își pune amprenta oboseala psihică. Îmi pare nepus de rău pentru acești oameni care sunt alături de noi și care au venit din țară până aici să ne susțină. Nu asta este fața echipei României. Mâine avem un meci important și trebuie să uităm, să punem la punct ce avem de pus și să o luăm de la capăt. Cel mai important, până la turneul olimpic, este să fim sănătoase”, a susținut Mădălina Zamfirescu.

Cu 32 la sută procentaj în partida cu Suedia, Denisa Dedu a fost jucătoarea cu o evoluție foarte bună. Nu a fost, însă, suficient.

„Important e să joace echipa bine și să câștigăm, e mai puțin importantă evoluția personală. Am încercat să ajut cât am putut, dar nu a fost suficient. E dezamăgitor, dar mâine avem un nou meci și pe asta trebuie să ne concentrăm. Multe jucătoare sunt obosite. Campionatul ăsta a fost mai greu ca niciodată, cel mai apăsător. Trebuie să fim cu capul sus și să privim înainte”, a precizat Denisa Dedu,

Tomas Ryde a găsit câteva explicații pentru prestația echipei României în partida cu Suedia. Ultimul meci de la Campionatul Mondial, împotriva Japoniei, nu va fi deloc ușor:

„Nu avem pregătirea fizică necesară unui astfel de turneu lung. Cristina nu a putut juca mult, e foarte obosită acum, iar celelalte jucătoare au fost nevoite să își asume responsabilități. Am făcut 25 de greșeli tehnice împotriva unei echipe foarte puternice din punct de vedere fizic. Sunt foarte mulțumit de Dedu, a apărat foarte bine la începutul meciului, dar nu am profitat de asta. Problemele noastre țin foarte mult și de cum se antrenează jucătoarele zi de zi și de câte minute prind pe teren în meciurile de la club. Mădălina Zamfirescu a jucat azi mai mult decât în tot sezonul. Lipsa Cristinei Laslo și a Elizei Buceschi se simte. Nu putem avea un sistem când nu ne antrenăm în aceeași formulă. Dacă nu am învins Suedia astăzi, când o vom învinge? Suedia a jucat slab în prima repriză, dar noi am jucat și mai slab. Sunt foarte dezamăgit. Cristina Neagu e out, Laura s-a accidentat astăzi, le voi da șansa jucătoarelor tinere să acumuleze experiență în meciul cu Japonia. Va fi greu să câștigăm mâine, jucătoarele nipone au mai multă experiență și se antrenează în aceeași formulă de mult timp”

Naționala României are zero puncte în grupa principală, cu un singur meci rămas de disputant în Grupa Principală a Campionatului Mondial. „Tricolorele” vor întâlni mâine, de la ora 11.00, reprezentativa țării gazdă, Japonia, într-o partidă a carei miză este locul cinci în grupa principală.

Sursa: SPORTSNET