Corona Brașov, contract în valoare de 125.000 de lei fără TVA pentru procedura interzisă de WADA

Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov a achiziționat serviciile pentru terapie cu laser contra sumei de 125.000 de lei fără TVA. Suma este la limita superioară a achiziției directe.

Descrierea serviciilor achiziționate de Corona Brașov:

„Societatea noastră oferă în cadrul Iomed Clinique servicii medicale bazate pe terapia cu laser de joasă frecvență (LLLT) și terapia cu plasmă îmbogățită cu plachete autologe (PRP), tratamente ce sunt benefice pentru recuperarea, tratarea și creșterea performanțelor sportivilor. În momentul de față, suntem unica societate medicală din România care combină cu succes aceste două terapii.

În cadrul societății deținem echipament medical – Endolaser Weberneedle digital, cu șase diode -, care ne permite efectuarea de tratament, atât intravenos, intra-articular, cât și topic. Cele șase diode, cu frecvență și intensitate diferite, ne permit să obținem o multitudine de efecte benefice terapeutice, cum ar fi: anti-inflamator, analgezic, regenerare și reglare procese reparatorii proprii, scăderea acidului lactic, imuno-stimulator și combaterea sindromului de oboseală cronică.

Terapia cu plachete autologe PRP (trombocite, celule stem și numeroși factori de creștere) are efecte pozitive în: reducerea timpului de recupare, regenerarea țesuturilor afectate (musculare, osoase și cartilaginoase), prin inițierea mecanismelor proprii de vindecare, astfel, reducând considerabil durerea, consumul de medicamente și timpul de inactivitate sportivă”.

Așadar, a fost vorba de tratamente inclusiv pentru creșterea performanțelor sportive. 17 jucătoare sunt suspendate provizoriu din activitate pentru faptul că au utilizat procedura cu laser intravenos, interzisă de WADA. Alicia Gogîrlă și Andreea Chiricuță au ieșit de pe listă.