Constanța, prima echipă din România care își începe aventura în Europa. Cum s-a mișcat HC Dobrogea în această vară

HC Dobrogea Sud Constanța este prima echipă din România care își începe aventura în Europa. Sâmbătă va juca în Ungaria, la Csurgoi, în primul tur preliminar al Ligii Europene. Până atunci, „delfinii” vor înfrunta Dinamo în Supercupă – miercuri, ora 18:00. Debutul în campionat este pe 1 septembrie, în deplasare, cu CSM București.

Constanța a fost într-un cantonament în Serbia, unde a susținut trei partide de verificare. „Delfinii” au evoluat cu Jugovic Kac (36-23), Metaloplastika Sabac (30-16) și Partizan Belgrad (24-25). În drum spre casă, băieții lui Djordje Cirkovic și George Buricea au învins Poli Timișoara cu 28-21.

În lot sunt șase noutăți, este vorba despre Marko Buvinic, Strahinja Stankovic, Marin Vegar și Leon Rašo, Liviu Caba și Mihai Loghin.

George Buricea: „Eu spun că vom fi o echipă mai bună decât în sezonul trecut”

Când Constanța m-a chemat, am răspuns imediat pentru că știam multe despre clubul de handbal din Constanța și despre liga română. Cred că a fost o alegere foarte bună pentru mine”, a declarat Marin Vegar, care a mai jucat la Steaua în trecut.

Sunt foarte fericit să fac parte din această echipă. Totul este OK, noii coechipieri, oamenii de la club, orașul. Sper că vom face multe lucruri bune împreună”, a suținut și Strahinja Stankovic la sosirea în Constanța, pentru site-ul oficial.

Prefațând noul sezon, George Buricea a declarat: „Pe o scară de 1 la 10, ca omogenizare suntem cam la 6… Fizic, băieții stau foarte bine, s-au pregătit, au dat totul la antrenamente. Din păcate, nu am fost feriți de accidentări. Suntem pe drumul cel bun. Eu spun că vom fi o echipă mai bună decât în sezonul trecut, dar avem nevoie de timp. Sunt câțiva jucători tineri foarte buni, câțiva jucători cu experiență foarte buni. Când vom reuși să îmbinăm tinerețea cu experiența, vom fi o echipă foarte greu de învins”.

În ceea ce privește meciul din Supercupă cu Dinamo, Ionuț Nistor a precizat: „E un început greu cu Dinamo. Vom da totul pe teren pentru a ne întoarce cu trofeul acasă. Ne dorim să începem sezonul cu ridicarea unei cupe și apoi să trecem cu bine de primul meci cu Csurgoi”.

Sursa foto: hcdobrogeasud.ro