Clubul Corona Brașov, suspendat de EHF!

Corona Brașov a fost suspendată provizoriu din orice competiție organizată de EHF. Formația este calificată în grupele Cupei EHF, după ce a eliminat Gloria Bistrița.

Curtea de Handbal EHF a inițiat procedurile legale împotriva clubului CSM Corona Brașov în urma presupusei încălcări a normelor antidoping.

„În prezent, o anchetă este realizată de Agenția Națională Antidoping din România (ANAD) care a luat deja decizii, din care rezultă suspendări provizorii pentru jucătoarele echipei. Se presupune că sportivele au participat la o procedură de terapie cu laser intravenoasă, considerată o metodă interzisă în Codul antidoping mondial, adică orice formă de manipulare intravasculară a sângelui sau a componentelor sanguine prin mijloace fizice sau chimice.

În conformitate cu articolul 14.1 din Regulamentul EHF pentru antidoping și după aprobarea departamentului antidoping EHF, EHF a decis să recunoască și să pună în aplicare deciziile furnizate de ANAD în cadrul competițiilor sale.

Prin urmare, sportivele sunt suspendate provizoriu să participe la competiții europene de handbal, la nivel de cluburi și naționale.

În plus, în conformitate cu articolul 10.2 din Regulamentul EHF pentru antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri ai unei echipe au comis o încălcare a regulii antidoping, organul juridic competent impune, de asemenea, o sancțiune corespunzătoare pentru club. Din acest motiv, au fost inițiate proceduri legale împotriva CSM Corona Brașov.

În plus, în spiritul protejării integrității sportului și pentru a asigura o continuare corectă a competiției, președintele Curții de Handbal a notificat, miercuri, CSM Corona Brașov decizia de a suspenda provizoriu clubul, de a participa la competițiile organizate de EHF”, se arată în comunicatul EHF.

Clubul poate face contestație în termen de șapte zile.