Cine se bucură și cine pierde după excluderea Coronei Brașov din campionat

Corona Brașov a fost exclusă din toate competițiile în acest sezon, în urma scandalului de dopaj în care a fost implicată. Echipa s-a calificat în luna noiembrie în grupele Cupei EHF, iar în Liga Națională a terminat pe locul 2 anul 2019, la un punct distanță de liderul SCM Rm. Vâlcea.

Din tur, Corona mai avea de disputat două jocuri, cu SCM Craiova pe teren prorpriu și cu SCM Rm. Vâlcea în deplasare.

În turul de campionat, trupa lui Ion Crăciun a câștigat opt meciuri, două le-a terminat la egalitate, iar unul a fost pierdut cu Gloria Buzău (19-23). Fără discuție, echipa lui Ovidiu Mihăilă este marea perdantă, din punct de vedere al clasamentului, în afacerea „Corona”. Liderul SCM Rm. Vâlcea este la rândul ei dezavantajată, pentru că rivala la titlu, CSM București, a terminat egal (30-30), așadar, „tigroaicele” pierduseră două puncte.

În primă fază, echipa bucureșteană rămâne fără un punct în Liga Națională, dar poate ajunge la o victorie distanță de Vâlcea în ultima etapă a turului, când SCM va fi nevoită să stea. Așadar, lupta pentru titlu în acest sezon s-ar putea juca în meciul retur de la București (spre sfârșitul lunii februarie), bineînțeles dacă cele două reprezentante ale României în Liga Campionilor nu vor mai pierde puncte la indirecte. În tur, Vâlcea a câștigat cu 20-19. Cu Corona în competiție, CSM avea nevoie și de ajutorul unei alte echipe să o încurce pe Vâlcea.

Minaur este a treia formație din campionat care a obținut un punct cu Corona, în urma unui joc pe teren propriu (27-27).

Pe lângă CSM București, prin excluderea Coronei câștigă și CSM Slatina, care în mod normal va evita turneul de baraj, iar în urma luptei din subsolul ierarhiei între Slobozia, Rapid și Cluj va mai retrograda o echipă, nu două.

Astfel, la începutul anului viitor, lupta la vârf va începe de la următoarele punctaje: Vâlcea – 27p (10j), CSM București – 21p (9j),  Minaur – 19p (10j), Gloria Buzău – 18p (9j).