Cine a făcut lotul pentru Mondiale? „A fost opțiunea antrenorului principal”

Costică Buceschi, antrenorul echipei Minaur Baia Mare, dar și secund la echipa națională, a vorbit după meciul de campionat cu AHCM Slobozia (28-25) și despre cel mai fierbinte subiect al momentului, selecția la echipa națională.

Tehnicianul a susținut că opțiunea finală în privința lotului care va face deplasarea la Campionatul Mondial i-a aparținut lui Tomas Ryde: „În ceea ce privește echipa națională a fost opțiunea antrenorul principal. Fiecare și-a expus părerea despre lotul care ar trebui să meargă, toți trei antrenorii, și din toate jucătoarele care au fost, mă bucur că Sonia Seraficeanu a ajuns acolo. Mă bucur că mai avem jucătoare care merg la turnee finale, bine că avem trei jucătoare care merg la lotul de tineret. Așteptăm să apară și rezultatele. Nu este important doar să participi, avem nevoie și de rezultate, în special în handbal, dar și în tot sportul românesc. Sunt mari așteptări, sunt foarte multe polemici în jurul echipei naționale. Cel mai important pentru noi este ca în momentul în care ne vom întâlni și vom pleca în Japonia (20 noiembrie), toate jucătoarele pe care le-am trecut pe listă să fie valide. Ce se va întâmpla de acum încolo depinde foarte mult de ceea ce vom pregăti noi”.

Alcătuirea lotului pentru Campionatul Mondial a fost vehement atacată, în condițiile în care au fost lăsate acasă câteva jucătoare care nu ar fi trebuit să lipsească din echipă.

Sursa foto: CS Minaur Baia Mare