Cifrele meciului România – Senegal

România a obținut prima victorie la Campionatul Mondial din Japonia, după victoria cu 29-24 în fața Senegalului. Tot azi în Grupa C, Spania a învins Ungaria cu 29-25, iar Muntenegru s-a impus la pas cu Kazakhstan, 30-21.

România este de Cristina Neagu, dar se poate considera fericită că are o astfel de jucătoare, chiar și în condițiile în care nu este la potențial maxim. Interul stânga a marcat 13 goluri din 16 aruncări: 81%

Cu Senegal au venit nu mai puțin de 19 aruncări de la 9 metri, iar cu reușite au mai contribuit Polocoșer și Perianu. Primele două s-au remarcat în debutul întâlnirii, când România a reușit să ia avans de șapte goluri, 11-4.

Astăzi s-a jucat mai mult și cu extremele. Nu mai puțin de 10 acțiuni spre poartă au avut cele trei extreme care au evoluat. Opt faze au fost în partea dreaptă.

Cristina Florica și Patricia Vizitiu nu au evoluat niciun minut.

După zero contraatacuri cu Spania, România a avut două cu Senegal.

S-a redus mult și numărul erorilor față de prima zi: 7

Dacă România a avut doar două acțiune pe pătrundere, centrul de greutate fiind în jurul Cristinei Neagu, în schimb, Senegal a fost foarte periculoasă în relația unu la unu. Selecționata africană nu a dat niciun gol de la distanță, dar a avut 8/8 pe pătrunderi. De asemenea, a obținut 9 aruncări de la 7 metri, față de patru ale României.

Dacă în fața Spaniei a avut o eficiență a atacului de sub 40%, tricolorele au avut cu Senegal un procentaj de 60% la acest capitol. Este adevărat, valoarea adversarului a fost mai scăzută. Senegal este debutantă la un Mondial.

Per total, tricolorele au obținut o victorie de moral, dar are nevoie de puncte cu Muntenegru și Ungaria. Până atunci, mai au un joc cu Kazakhstan în care mai pot pune la punct anumite lucruri.