Cele mai importante detalii după Steaua – Poli Timișoara. Grbovic și Pribanic au avut procentaje sută la sută. Tudor Stănescu, reîntoarcere triumfală

Steaua București a câștigat trei puncte importante în fața echipei SCM Poli Timișoara, echipă care va reprezenta România în Cupa EHF în acest sezon, după ce s-a impus cu 26-24 într-un jod disputat la Chiajna, în cadrul primei etape a LNM.

Ce am remarcat după acest meci:

Victoria gazdelor a fost conturată în ultimele secunde, după un contraatac finalizat de Mihalcea. Steaua a recuperat o minge în apărare, la scorul de 25-24, într-un moment în care era în inferioritate numerică.

Poli Timișoara a pierdut cu același scor cu care a cedat și în fața echipei Dinamo, în urmă cu 3 zile, în Supercupa României.

Diferența maximă în meci a fost de patru goluri, atinsă pentru prima dată în minutul 14, scor 7-3.

Portarul Tudor Stănescu a revenit după o perioadă foarte dificilă și a avut un impact major. El a parat inclusiv două aruncări de la 7 metri. A doua intervenție a venit la scorul de 20-18 (min. 46), după o revenire a Politehnicii.

Pivoții Nemanja Grbovic și Antonio Pribanic au avut o evoluție fără cusur. Ambii au avut procentaje sută la sută, reușind în același timp să obțină și aruncări de la 7 metri ori să facă multe culoare pentru coechipieri.

Nici în acest meci, antrenorul Pero Milosevic nu a scăpat fără 2 minute de eliminare. S-a întâmplat în minutul 32, la scorul de 13-11.

Sandu Iacob și-a făcut un debut cu dreptul pe banca tehnică a Stelei.

Deocamdată, ambele formații au rămas „restante” la regula U21. Atât Steaua, cât și Poli nu au utilizat nicio secundă handbaliștii tineri din lot. Fiecare tabără a utilizat câte 11 jucători pe durata celor 60 de minute.

Steaua nu a avut patru jucători la dispoziție, pe Georgescu și Roșu, accidentați, dar și pe brazilienii Valadao și Pedro Silva, fără drept de joc.

Gabriel Burlacu a fost descalificat în partea secundă.

Steaua – Poli Timișoara 26-24 (12-9)

Bucătaru, Stănescu, Niculai – portari; Mihalcea 3, K. Milosevic 6, Burlacu 1, Pop, Stavrositu 2, Johansson, Florea 3, Constantina, Humet 3, Aslanian 3, Ivancenco, Olaru, Grbovic 5

Varo 1 gol, Babasafari, Rusu – portari; Păiuș, V. Milosevic 3, Dragas 4, Neamțu, Pribanic 7, Sadoveac 4, Marijanovic 1, Șomlea, Irimescu, Cîmpan 2, Fenici 2, Baican, Năstăsie