Ce spun cifrele după România – Rusia

România a cedat la 9 goluri diferență în fața Rusiei, dar impresia generală după joc a fost că tricolorele au cedat mult prea dur. Statistica indică însă o dominare a reprezentativei conduse de Ambros Martin.

Iată ce am remarcat după România – Rusia:

România nu a reușit niciun contraatac pe parcursul partidei cu Rusia. În schimb, adversara a dat patru goluri ușoare din patru acțiuni în urma acestui ”exercițiu”.

Jocul 7 contra 6 a mers cu Ungaria, dar nu a funcționat și cu Rusia. Portarul Sedoykina a marcat trei goluri cu poarta goală. În meciul de calificare în Main Round, mingea a ajuns în extremă de 15 ori, iar Iuganu și Seraficeanu au marcat 11 goluri. Cu Rusia, s-au jucat doar două mingi cu extremele pe parcursul celor 60 de minute, doar cu Sonia Seraficeanu. Goul realizat de Florica a venit în urma unei recuperări, de pe poziția de pivot.

România a marcat 3 goluri din 15 aruncări de la 9 metri, prin Neagu, Polocoșer și Perianu. Cristina nu a mai avut aceeași putere fizică, acuzând o oboseală, după cum a precizat Tomas Ryde. Căpitanul a avut 1/6 la 9 metri, Gabriela Perianu 0/4, Laura Pristăvița 0/2.

România a comis 20 de erori în acest joc, față de Rusia, care a adunat doar 8. Unul dintre secretele revenirii în prima repriză a fost faptul că naționala a reușit să o blocheze pe Vyakhireva (cinci erori în atac în total)

Un punct pozitiv al meciului pentru România a fost defensiva din prima repriză. Rusia a avut la rândul ei procentaje foarte slabe la aruncările de la 9 metri, dar și-a mai îmbunătățit statistica în partea secundă, când apărarea a devenit mai statică. Bobrovnikova a făcut diferența. Rusia la 9 metri: 8/21.

Rusia a expediat 48 de aruncări la poartă, România doar 38. Diferența reiese din erorile comise de cele două tabere. Tricolorele au avut o eficiență a atacului de 34%, Rusia a fost la peste 50%

Denisa Dedu a avut un procentaj bun la aruncările de pe 6 metri ale adversarelor (40% – 4/10), Sedoykina a fost imbatabilă de la 9 metri după statistică (63% – 5/8).