Cât mai durează toată povestea cu „vrem să închidem pe teren”? 24 din 27 de cluburi au aceeași opinie

Închiderea sezonului 2019-2020 în handbalul românesc s-a transformat într-o adevărată telenovelă, una cu multe reacții acide, cele mai multe îndreptate în ultimele zile împotriva federației.

Conform ultimelor decizii adoptate la începutul acestei săptămâni de Consiliul de Administrație, sezonul intern ar urma să înceapă în 13 iunie. În realitate, însă, sunt șanse spre zero ca acest lucru să se întâmple. Numai Alexandru Dedu și amicii din Consiliul de Administrație care au votat pentru acest lucru știu de ce au forțat încă o dată lucrurile. Ideea cu „să ținem lumina aprinsă” pentru handbal este mai degrabă pentru naivi. Toată Europa lucrează deja la strategiile pentru sezonul 2020-2021, când va începe, cum se va juca.

Din discuțiile avute în ultimele săptămâni cu reprezentanți de la toate cele 27 de echipe din Ligile Naționale, 24 dintre acestea s-au exprimat deja pentru a puncte punct final sezonului. Pentru „vrem să încheiem sezonul pe teren” mai sunt trei echipe de la masculin, Potaissa Turda, HC Dobrogea Sud Constanța și Steaua. Dar „delfinii” ar renunța la rândul lor la etapele din Liga Zimbrilor, dacă ar ști că se va organiza turneul Final Four al Cupei României.

Cât mai durează această poveste? Următoarele episoade le avem luni și marți, când federația a decis, în sfârșit, să bage în seamnă și cluburile și a programat două ședințe prin videoconferință.