Calificarea pentru Tokyo se joacă în „Moraca”, la Podgorica

Naționala feminină va juca turneul preolimpic din 19-22 martie în Muntenegru, a anunțat Federația Internațională. România va lupta pentru două locuri cu Norvegia, țara gazdă și Coreea de Nord.

Celelalte două turnee vor fi găzduite de Spania (locul 2 la Mondial) și Ungaria (locul 14 la Mondial).

România va evolua în fieful principalei adversare pentru a ajunge la Tokyo, în condițiile în care Norvegia este cotată ca principală favorită. În urmă cu 4 ani, România și Muntenegru s-au calificat la braț pentru Rio în urma unei competiții în Danemarca.

România a găzduit turneul preolimpic doar în 2008, la București, când a reușit să se califice atunci pentru Jocurile Olimpice din Beijing (2008).

Cât privește situația lui Tomas Ryde? „O să fie o decizie pe care o vom lua în urma Comisiei Tehnice. Mă feresc să vorbesc despre persoane, eu vorbesc despre echipă în general. În condiţiile date, ieşirea din grupe este absolut meritorie, eu personal sunt uşor dezamăgit de finalul de Campionat Mondial, unde nu cred că a fost o relaxare ci s-au depus armele mult prea devreme.

În momentul de faţă, Ryde este antrenorul echipei naţionale. Până la un antrenor român, până la un alt antrenor, Ryde este antrenorul echipei naţionale în momentul ăsta. Se va discuta în cadrul Comisiei Tehnice. A fost un an care va avea repercusiuni majore în viitorul apropiat şi mediu al echipei naţionale feminine”, a declarat Alexandru Dedu, conform Telekom Sport.