Bombă înainte de Mondiale! Naționala, lovită direct în inimă de un scandal imens

Cu două zile înaintea plecării echipei naționale feminine la Campionatul Mondial din Japonia, Federația Română de Handbal a primit o veste incredibilă. A fost notificată de ANAD că jucătoarele Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu au folosit proceduri interzise de WADA, în tentativa de a-și îmbunătăți performanțele sportive.

Mai exact, sportivele ar fi fost la o clinică din Brașov pentru terapie cu laser intravenos.

CE PRESUPUNE TERAPIA PRIN LASER INTRAVENOS

  • Iradierea intravenoasă cu ajutorul laserului presupune expunerea sângelui la un fascicul luminos de intensități specifice. Studiile au demonstrat îmbunătățirea proprietăților reologice ale sângelui și microcirculației, reducerea zonelor afectate de infarct și a disritmiei.

Clubul Corona riscă sancțiuni fără precedent. De asemenea, naționala României este aruncată în aer înaintea participării la Campionatul Mondial. Dacă va miza pe jucătoarele de la Corona Brașov, FRH riscă la rândul ei foarte mult. „Va fi o ședință în regim de urgență în cadrul Federației, dar nu ne jucăm cu echipa națională. Nu putem să riscăm ștergerea rezultatelor sau descalificări, pe care regulamentul WADA îl prevede”, a fost reacția președintelui FR de Handbal, atunci când a fost întrebat despre acest subiect.

În mod normal, cele patru handbaliste de la Corona Brașov, aflate acum în cantonament la București, nu vor juca la Campionatul Mondial. Din lotul de 28 de jucătoare rămân doar opt variante de înlocuire pentru cele patru fete, Elena Dache, Patricia Vizitiu. Anca Polocoșer, Dana Abed Kader, Nicoleta Dincă, Laura Moisă, Andra Moroianu și Alina Vătu.

România va participa la Campionatul Mondial din Japonia, iar tot acest scandal a izbucnit cu 12 zile înaintea debutului cu Spania.