Bogdan Burcea, noul selecționer al României!

Bogdan Burcea a fost votat de Comisia Tehnică – Subcomisia de senioare a Federației Române de Handbal în funcția de selecționer al României. Antrenorul de la SCM Craiova a obținut majoritatea voturilor, astfel că de luni își va începe, foarte probabil, activitatea și la lot.

Burcea mai are nevoie de validarea Consiliului de Administrație pentru a-și începe activitatea, primul obiectiv fiind calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma turneului preolimpic din 20-22 martie de la Podgorica.

„Sper să ducem România la Olimpiadă şi la Europene. Eu cred că avem şanse să ne calificăm. În primul rând vom avea parte de o Cristina Neagu în formă excepţională. Celelalte fete trebuie motivate şi selecţionate atent, nu trebuie să luăm handbaliste care joacă dur şi primesc eliminări, trebuie să avem jucătoare tehnice, care joacă rapid, fiindcă turneul final este în Muntenegru. Sunt jucătoare care au performat şi care nu au lipsit de la naţională. Vom întâlni cea mai slabă echipă a Muntenegrului din ultimii 15 ani, cel puţin la linia de 9 metri, şi cea mai slabă echipă a Norvegiei din ultimii 25 de ani”, a declarat, săptămâna trecută, antrenorul de la SCM Craiova.